Mainos

Syyttäjä ja autokaista-ampuja eri linjoilla rangaistuksesta

Porvoon käräjäoikeudessa jatkuu viime kesän McDonald's-ampujan oikeuskäsittely. Käräjäoikeudessa käsitellään mielentilalausuntoa ja vaarallisuusarviota.

Niiden mukaan Esa Åkerlund oli täydessä ymmärryksessä ja häntä on pidettävä erityisen vaarallisena.

Åkerlund vapautui joulukuussa 2009 elinkautisesta vankeusrangaistuksesta vaimonsa murhasta ja syyllistyi heinäkuussa uusiin rikoksiin. Oikeus on aiemmin katsonut Åkerlundin ampujaksi Porvoon McDonald'silla heinäkuussa 2010. Kolme ihmistä kuoli.

Vaarallisuusarviolla on merkitystä siinä kuinka pitkään Åkerlund istuu tuomiotaan. Syyttäjä vaatii, että Åkerlundin on istuttava 15 vuoden tuomionsa päivästä päivään. "Päivästä päivään" tarkoittaa, ettei tuomitulla ole mahdollisuutta vapautua kahden kolmasosan istumisen jälkeen ehdonalaiseen.

- Hän vastustaa päivästä päivään istumista, asianajaja Heikki Lampela sanoi.

- Oikea rangaistus olisi 12 vuotta, ei 15 vuotta. Hän katsoo, että teot on tehty pikaistuksissa ja alkoholi ja lääkkeet ovat vaikuttaneen hänen kykyynsä säädellä käyttäytymistään.

- Tarkoitus oli viettää perhe-elämää ja olla syntymässä olevan lapsen lähellä. Kaikki kävi niin kuin Åkerlund ei olisi halunnut.

Åkerlund lausui vielä oikeudenkäynnin päätteeksi omat sanansa. - Ei tällaista olisi tapahtunut, jos ei olisi alkoholia ja lääkkeitä.

- Jos saisin tehdyn tekemättömäksi, tekisin, Åkerlund sanoi. - Haluan pyytää omaisilta anteeksi nöyrimmästi anteeksi. Ei muuta.

Käräjäoikeus pohtii nyt päätöstä. Ratkaisu tulee kello 10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.