Trump kuittasi kourimiskommentit "pukuhuonepuheeksi" – Clinton historiallisessa vaaliväittelyssä: "Ei sopiva presidentiksi"

Trump kuittasi kourimiskommentit"pukuhuonepuheeksi" 1:44

Yhdysvalloissa republikaanien Donald Trump on joutunut vastaamaan presidenttiehdokkaiden vaaliväittelyssä seksismisyytöksiin, jotka nousivat, kun kuluneella viikolla julkistettiin video, jolla hän kommentoi muun muassa naisten kourimista.

Trump sanoi pyytävänsä anteeksi kommenttejaan ja katuvansa niitä, mutta toisti useaan otteeseen, että kommentit olivat vain pukuhuonepuhetta. Hän kiersi vaaliväittelyjuontajien suoran kysymyksen siitä, eikö hän pidä sanomisiaan seksuaalisena häirintänä.

Sen sijaan Trump käänsi puheen omista kommenteistaan äärijärjestö Isisiin. 

– Samaan aikaan meillä on ongelmia kuten Isis, hän sanoi.

– Minä päihitän Isisin, Trump lupasi. Sen jälkeen hän siirtyi puhumaan Yhdysvaltain turvaamisesta ja maan rajojen vahvistamisesta.

Trump myös toisti aiemman toteamuksensa, ettei "kukaan arvosta naisia, kuten minä".

Clinton: Trump hyökännyt naisia ja vähemmistöjä vastaan 

Demokraattien Hillary Clinton puolestaan sanoi Trumpin kommenttien korostavan sitä, ettei Trump ole sopiva presidentiksi.

– Trump sanoo, etteivät nämä kommentit edusta häntä ihmisenä, mutta kyse ei ole vain tästä videosta, Clinton sanoi viitaten vuonna 2005 kuvattuun videoon, jolla Trump muun muassa puhuu naisten kourimisesta.

Clinton totesi, että Trumpin käsitystä naisista kuvaa muun muassa se, miten hänen on kuultu arvottavan naisia ulkonäön perusteella. Clinton sanoi, että Trump on hyökännyt paitsi naisia myös monia vähemmistöjä kuten meksikolaisia, latinoita ja vammaisia kohtaan.

– Tämä osoittaa, ettei hän ole pätevä presidentiksi.

Trump: Bill Clintonin ahdistelusyytökset pahempaa kuin kohukommentit 

Trump myös veti esiin Clintonin puolisoon, ex-presidentti Bill Clintoniin kohdistuneet ahdistelusyytökset. Hän sanoi, että ne olivat pahempaa kuin hänen kohukommenttinsa.

– Bill Clinton ahdisteli naisia ja Hillary Clinton hyökkäsi raivoisasti samoja naisia vastaan, Trump syytti ja sanoi, että Clintonin pitäisi olla pahoillaan.

Ennen väittelyn alkua Trump yllätti pitämällä tiedotustilaisuuden, jossa hän esiintyi Hillary Clintonin puolisoa Bill Clintonia seksuaalisesta häirinnästä syyttävien naisten kanssa.
Trump kutsui lehdistötilaisuuteensa neljä naista. Heistä kolme on syyttänyt Bill Clintonia ahdistelusta ja yksi Hillary Clintonia puolisonsa uhrien mustamaalauksesta sekä Bill Clintonin tekojen puolustelusta.

Lehdistötilaisuutta pidetään Trumpin vastavetona kohulle, joka nousi hänen omista naisia halventavista kommenteistaan vuonna 2005 kuvatulla videolla.

Meneillään oleva vaaliväittely pidetään St. Louisissa ja sitä johtavat uutiskanava CNN:n Anderson Cooper ja ABC Newsin Martha Raddatz. Toisin kuin ensimmäisessä ehdokkaiden välisessä väittelyssä, nyt myös yleisö saa esittää kysymyksiä.

Näin Trump puhuu naisista kuohuttaneella videolla:

Näin Trump puhuu naisista vuonna 2005 nauhoitetulla videolla 0:53


Lue myös:

    Uusimmat