Syyte: Mies murhasi exänsä – tekopaikaksi epäillään asuntoa, jossa paikalla oli perhettä

Oikeudenkäynti alkaa tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään oikeudenkäynti epäillystä lähisuhdesurmasta. Nelikymppisen miehen syytetään murhanneen entisen vaimonsa Pasilassa viime marraskuussa.

Poliisi meni yöaikaan naisen asuntoon, sillä hätäkeskus oli saanut ilmoituksen väkivallanteosta. Soittaja oli naapuri, joka oli huolestunut asunnosta kuuluvien äänten takia.

Henkirikosta tutkittiin ensin tappona, mutta rikosnimike muuttui esitutkinnan aikana murhaksi. Poliisi ei ole kertonut henkirikoksen tekotapaa.

– Tapauksen rikosnimike muuttui taposta murhaksi, koska teossa oli erityiseen raakuuteen ja vakaaseen harkintaan liittyviä elementtejä, sanoi tutkinnanjohtaja Päivi Hokkinen poliisin tiedotteessa toukokuussa.

Uhri oli noin 35-vuotias nainen. Helsingin käräjäoikeuden tietojen mukaan hänet ja 44-vuotias syytetty tuomittiin avioeroon loppuvuodesta 2021.

Poliisin mukaan asunnossa oli väkivallanteon aikana paikalla myös muita perheenjäseniä. Heihin ei poliisin mukaan kohdistunut väkivaltaa.

Epäilty vietiin paikan päältä sairaalahoitoon. Myöhemmin hänet määrättiin vangittavaksi. Hän on ollut mielentilatutkimuksessa.

Lue myös:

    Uusimmat