Mainos

Syyte: Hartolan kesäinen markettiuhkailija yritti tappaa – pistoolin jumittuminen pelasti uhrien henget

Hartolassa elokuun alussa aseella ihmisiä uhkaillutta vastaan syytetään muun muassa tapon yrityksistä ja laittomista uhkauksista. Mies oli uhkaillut useita ihmisiä paikallisen S-marketin ulko- ja sisäpuolella luvattomalla aseella.

Salpausselän syyttäjänviraston Päijät-Hämeen käräjäoikeudelle antaman haastehakemuksen mukaan miestä syytetään nyt ampuma-aserikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta, viidestä laittomasta uhkauksesta ja kahdesta tapon yrityksestä.

Syyttäjän mukaan mies oli liikkeellä pistoolilla ja teleskooppipampulla varustautuneena. Hän olisi uhannut aseella teon aikana muun muassa kahden mansikkakojun myyjiä ja asiakkaita, kaupan kassan työntekijää sekä kaupan ulkopuolella liikkuneita henkilöitä.

Mies yritti ampua useita kertoja

Vakavimmat syytteet, eli kaksi tapon yritystä liittyvät miehen yrityksiin laukaista ase marketin sisällä lähietäisyydeltä ihmisiä kohti. Toisessa tapauksessa mies oli uhannut uhria suusanallisesti tappamisella, mutta ase ei yrityksestä huolimatta lauennut aseen syöttöhäiriön takia. Häiriön ansiosta patruuna ei mennyt aseen pesään normaalisti, mikä esti teon toteutumisen.

Mies yritti ampua myös toista henkilöä useita kertoja, samaisen syöttöhäiriön estäessä väkivallantekojen toteutumisen.

Syyttäjä vaatii miestä tuomittavaksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Poliisi kuvaili aiemmin miehen olleen sekavassa tilassa tekohetkellä. Tällä on useampia aiempia tuomioita muun muassa väkivaltarikoksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.