Mainos

Syysmyrsky tuo ankean sään – taivaalta voi sataa ihan mitä vaan

Runsaat sateet huonontavat ajokeliä sunnuntaina lähes koko maassa. Iltaan mennessä mahdolliset sateet muuttuvat myös etelässä lumisemmiksi ja ajokeli huononee.

Sade tulee eri puolilla maata ja eri aikoina vetenä, räntänä ja lumena, pohjoisessa pääosin lumena. Päivällä lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosissa plussan puolella, Lapissa saattaa olla pikkupakkasia.

Matalapaine syvenee myrskyksi – alkuviikolla talvista

Suomen eteläpuolitse kohti itää liikkuva matalapaine voimistuu myrskyksi sunnuntain aikana.

– Läntisillä merialueilla myrskyää ja länsirannikon tuntumassa pohjoisen puoleiset puuskat ovat voimakkaita. Paikallista tuulituhoa voi syntyä erityisesti Ahvenanmaalla ja paikoin länsirannikon tuntumassa, toteaa MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

– Maanantainakin tuuli voi olla merialueilla myrskylukemissa, joten tiedossa on kaksi myrskypäivää putkeen. Alkuviikolla sää myös kylmenee. Tiistaina ja keskiviikkona valtaosassa maata on päivälläkin pakkasta. Jos jotain jossain sataa, tulee se koko maassa lumena alas, jatkaa Mäntykannas.

Tulvavedet pelloille ja ehkä teille

Tulvakeskuksen mukaan Turunväylällä Espoossa Kirkkojärven tulva-alueella vedenpinta ei ilmeisesti nouse vielä viikonloppuna merkittävästi. Ensi viikon loppupuolella tulva-alueen vedenpinta voi nousta Helsingin suuntaan menevien kaistojen tuntumaan.

Vesi saattaa nousta pelloille lähipäivinä esimerkiksi Lounais-Suomessa Kiskonjoen Kirkkojärvellä, Loimijoella ja Lepsämänjoella Uudellamaalla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.