Mainos

”Kannattaa keitellä kahvit termariin jo tänään” – meteorologit varoittavat lumituiskusta, joka katkoo sähköjä ja tekee ajokelistä surkean

Sää on muuttumassa ensi yön aikana kylmästä lauhaksi. Odotettavissa on suuria määriä lunta ja kovaa tuulta, mikä aiheuttaa erittäin huonon ajokelin ja sähkökatkoja tykkylumialueille.

Viime yö oli tämän talven kylmin, mutta samaa ei voida sanoa ensi yöstä: lännestä on leviämässä Suomeen lauhempaa ilmaa ja sen mukana maahan tulee myös reippaasti lunta.

Lunta on tulossa ennusteiden mukaan enimmillään 15 senttiä maan etelä- ja länsiosiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Lappiin.

Sähkökatkot ovat meteorologi Pekka Poudan mukaan erittäin todennäköisiä tykkylumialueilla.

– Niillä alueilla kannattaa keitellä kahvit termariin jo tänä iltana, Pouta varoittaa.

Varautua kannattaa myös erittäin heikkoon ajokeliin, jonka lauhtuminen ja lumisateet tuovat huomenna tullessaan. Ajokeli on huono monin paikoin.

Sateet muuttuvat vetisiksi ja tuuli voi yltää myrskylukemiin

Vaikka maahan tulee aluksi reippaasti lunta, sateet muuttuvat keskiviikon ja torstain mittaan vetisiksi ainakin maan etelä- ja länsiosissa – Oulussakin vettä saattaa tulla paikoitellen.

Jo keskiviikkona sää alkaa lämmetä ja lumi saattaa jo muuttua vedeksi Turun seudulla, pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Suomessa, ja torstaina lämpeneminen näkyy jo selvästi.

– Etelässä voi torstaina olla plus viittä lämpöastetta ja Lapissakin lauhtuu yksinumeroisiin pakkaslukuihin, sanoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

– Nollaraja kulkee Meri-Lapista Pohjois-Karjalaan.

Huomenna alkavat myös myrskypuuskat, jotka voivat yltyä jopa oikeaksi myrskyksi.

– Huomisen aikana tulee voimakas etelänpuoleinen tuuli, jossa myrskypuuskia voi esiintyä. Ei ole mahdotonta, etteikö tuuli jatkuisi keskiviikon ja torstain ajan voisi yltyä oikeaksi myrskyksi keskituulessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.