Mainos

Hyviä uutisia syyslomalaisille – säässä tapahtuu käänne

Viikonloppu on vielä kylmä, mutta ensi viikolla on näkyvissä lämpenemisen merkkejä. Kovimmat yöpakkaset hellittävät. Ensi viikon syyslomalaiset viettävät lomaviikkoaan melko poutaisessa säässä.

Viime yönä Kittilässä mitattiin 14,5 pakkasastetta. Yö oli syksyn kylmin tähän asti. Myös viikonlopun öinä pakkasta on laajalti. Idässä ja maan keskiosassa pilvisyys voi pitää lämpötilat nollassa tai hieman plussan puolella.

Lauantaina päivälämpötilat ovat etelän viiden asteen tuntumasta Lapin nollan vaiheille. Aurinkoisinta on lännessä ja Lapissa. Etelässä, idässä ja maan keskiosassa on pilvilauttaa, idässä on pieni lumikuurojen mahdollisuus.

Sunnuntaina tuuli kääntyy puhaltamaan lännestä. Länsi-Suomessa lämpötila voi kohota 8-9 asteeseen, muualla ollaan viiden asteen molemmin puolin.

Koulujen syyslomat alkavat

Koulujen syyslomat ovat lokakuussa viikoilla 42-43 ja vaihtelevat pituudeltaan parista päivästä kokonaiseen viikkoon.

Esimerkiksi Helsingin suomenkielisissä peruskouluissa sekä Tampereen, Vaasan, Jyväskylän ja Rovaniemen peruskouluissa lomaillaan koko viikko 12.-16.10. Turun peruskouluissa lomaa on kaksi päivää 15.-16.10.

Viikolla 43 ovat lomalla mm. Kouvolan, Mikkelin, Kajaanin ja Oulun koulut.

Lähde: Opetushallitus

Vielä maanantain vastaisena yönä on laajalti pakkasta. Tiistain ja keskiviikon vastaisina öinä pakkasta on lähinnä pohjoisessa.

– Sää lämpenee jonkin verran ensi viikoksi ja eniten se näkyy yölämpötiloissa. Loppuviikolla voisi olla jo plusasteita öisin lähes koko maassa. Eteläisen Suomen yllä on ensi viikon alkupuolella korkeapaine. Tulossa on mainiota syyssäätä, tosin tätä viikkoa pilvisempää. Aurinkoisinta näyttää olevan etelässä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tämän hetken ennusteen mukaan päivän ylimmät lämpötilat ovat ensi viikon alkupuolella maan eteläosassa pääasiassa 5-8 asteessa, paikoin lounaassa korkeampiakin. Pohjoisessa lämpötilat ovat muutamasta lämpöasteesta viiteen asteeseen.


– Keskiviikosta eteenpäin sateen riski kasvaa pohjoisessa, Pohjois-Lapissa tulee mahdollisesti lunta. Loppuviikon lämpötilat riippuvat pilvisyydestä, mutta etelässä ollaan pääasiassa yli viidessä asteessa, ehkä ajoittain jopa kymmenessä asteessa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Koululaiset viettävät syyslomiaan kunnasta riippuen ensi ja sitä seuraavalla viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.