Syysaurinko lämmittää yhä – viikonlopuksi etelään jopa 22 asteen lämpötiloja!

Sää on viikonloppuna paikoin tavanomaista lämpimämpi, mutta myös sateisiin kannattaa varautua. Ensi viikolla pouta palaa taas. 

Ilmojen haltiat ovat tarjoilleet viime päivinä osaan maata upeita syyssäitä. Lämpötilat ovat nousseet ylimmillään yli 20 asteeseen, ja aurinko on paistanut kesäisen lämpimästi.

Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo, että viikonloppuna lämpötilat saattavat nousta Etelä-Suomessa hetkellisesti jopa 22 asteeseen.

Sää on koko viikonlopun kuitenkin monin paikoin epävakainen ja sitä mukaa myös syksyisen viileä.

– Maan etelä- ja keskiosan yli menee huomenna lauantaina paikallisia sateita itään. Ihan Lappiin asti sateet eivät yllä. Iltapäivällä sää muuttuu lounaassakin jo aurinkoiseksi ja lämpötila kohoaa pariinkymmeneen asteeseen.

– Maan keskiosissa satelee vielä iltapäivällä ja lämpötila on 10 asteen paikkeilla. Lapissa on koko päivän poutaa ja lämpötilat vaihtelevat 10 ja 15 asteen välillä.

Sunnuntain lämpö vilahtaa helposti ohi

Korkeimmat lämpötilat koetaan Suomessa sunnuntaina. Kaikkein lämpimin ilmamassa liikkuu Suomen yli kuitenkin niin nopeasti, että siitä nauttiakseen pitää toimia tehokkaasti ja olla sopivaan aikaan ulkosalla.

– Maan keskiosassa Jyväskylän korkeudella ilma lämpenee päivällä 18 asteen tuntumaan. Etelässä lämmintä on noin 20 astetta. Ylimmillään käydään sisämaassa ehkä 22 asteessa.

Suomeen on tulossa sateita kuitenkin taas sunnuntai-illaksi ja maanantain vastaiseksi yöksi maan länsi- ja pohjoisosiin.

– Pohjoisessa vettä voi tulla kymmeniä millejä. Maan etelä- ja keskiosassa tulee paikallisia kuuroja.

Ensi viikolla jälleen poutaa

Epävakaisen viikonlopun jälkeen sää jälleen poutaantuu.

– Luvassa on ensi viikon alussa korkeapainevoittoista keliä eikä sateita ole tarjolla. Etelässä vähän viilenee eikä päästä enää pariinkymmeneen asteeseen. Maan keski- ja pohjoisessa lämpötilat pysyvät ennallaan.

Sääennusteiden perusteella lämpötilat eivät ole lähipäivinä nousemassa hellerajan yläpuolelle, mutta periaatteessa helteitäkin voidaan vielä kokea.

Lue myös:

    Uusimmat