Kesä palasi! Luvassa jopa 22 asteen lämpötiloja, mutta myös lunta

Säässä tapahtuu lähipäivinä hetkellinen käänne kesäisiin lukemiin 2:18
Katso vielä huiman kesäinen ennuste tästä!

Säässä tapahtuu lähipäivinä hetkellinen käänne kesäisiin lukemiin. 

Osassa maata voidaan nimittäin tänään ja huomenna nauttia jopa yli 20 asteen lämpötiloista, kertoo sääpalveluyritys Foreca verkkosivullaan. Jo varhain aamulla Suomen eteläosissa on hätyytelty 20 astetta.

Kesän tuulahduksen takana on lämmin eteläinen ilmavirtaus. Epävakainen sää kuitenkin jatkuu.

– Torstaina 20 astetta ylittyy lounaisrannikolla, perjantaina kesäinen lämpö ulottuu Pohjois-Pohjanmaalle asti. Viikonloppuna palataan sitten syksyisiin lukemiin, kertoo meteorologiharjoittelija Sara Salonen verkkosivulla.

Lämmin rintama sateineen ylittää maan keski- ja pohjoisosan tänään. Myös pohjoisessa sateet ovat enimmäkseen vettä, mutta tänään illalla sateista osa tulee Pohjois-Lapissa vielä lumena.

Tänään lämpötilat ovat etelä- ja keskiosassa laajalti 15–20 astetta. Pohjoisessa mittari näyttää enimmäkseen 5–10:tä astetta. Rintaman etupuolella päivälämpötila voi Lapissa Salosen mukaan jäädä alle 5 asteeseen.

Huomenna sää on poutainen ja melko aurinkoinen Pohjois-Pohjanmaalle asti, kun taas Lapissa on enemmäkseen pilvistä. Pohjois-Lapin yli liikkuu päivän aikana hajanaisia vesisateita.

Forecan mukaan päivälämpötila on perjantaina laajalti 17–22 astetta, lämpimintä on länsirannikon lähettyvillä. Lapissa sää on viileämpi: Etelä- ja Keski-Lapissa lämpötilat ovat 11–17 astetta ja Pohjois-Lapissa 5 asteen tuntumassa.

Lue myös:

    Uusimmat