Mainos

Kaasuisku tappoi 60 Syyriassa, mukana siviilejä ja lapsia: "Hirviömäinen teko"

Syyriassa lähes 60 ihmistä on kuollut epäillyssä kaasuiskussa kapinallisten hallitsemalla alueella maan luoteisosassa. Kuolonuhrit ovat pääasiassa siviilejä ja joukossa on useita lapsia, sanoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights. Järjestön mukaan kymmenet ovat kärsineet hengitysongelmista iskun jälkeen.

Järjestö kertoo, että Idlibin maakunnassa sijaitsevaan Khan Sheikhunin kaupunkiin tehtiin varhain aamulla ilmaisku, joka levitti alueelle myrkyllistä kaasua. Iskun tekijää tai tarkempaa tietoa kaasusta ei ole vahvistettu.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoo, että kaupungissa on myös tehty raketti-isku sairaalaan, jossa hoidetaan epäillyn kaasuiskun uhreja.

Yksi Syyrian oppositioryhmistä on syyttänyt iskusta presidentti Bashar al-Assadin hallintoa ja vaatinut YK:ta tutkimaan väitettyä kaasuiskua.

YK on tutkinut kemiallisten aseiden käyttöä Syyrian sodassa. Viimeksi maaliskuun alussa julkaistussa Aleppo-raportissa YK kertoi, että tutkijat olivat löytäneet ratkaisevaa todistusaineistoa, jonka mukaan Syyrian ilmavoimat pudottivat Aleppoon myrkyllisiä teollisuuskemikaaleja kuten klooria.

Idlibin maakunta on suurilta osin kapinallisryhmien hallussa, mukaan lukeutuu al-Qaida-verkoston entinen liittolaisryhmä. Maakunnan alueelle ovat aiemmin tehneet ilmaiskuja Syyrian hallinto sekä sitä tukevat venäläiskoneet että ääriryhmä Isisiä vastaan taistelevan Yhdysvaltojen johtaman liittouman koneet.

YK:n turvaneuvosto koolle

Ranska on kutsunut YK:n turvaneuvoston koolle Syyriassa tapahtuneen epäillyn kaasuiskun takia. Kuolonuhrit ovat pääasiassa siviilejä ja joukossa on useita lapsia, sanoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault kutsui iskua hirviömäiseksi ja kertoi kutsuneensa turvaneuvoston hätäistuntoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.