Mainos

Reuters: Järjestön mukaan Syyriassa pudotettu myrkkykaasua

Syyriassa noin 30 ihmistä on saanut oireita myrkkykaasusta, joka on pudotettu helikopterista, sanoo Syrian Civil Defence -järjestö uutistoimisto Reutersin mukaan. Pelastustyötä tekevän järjestön työntekijät ovat epäilleet kaasun olevan klooria, mutteivät voineet varmistaa tietoa.

Järjestön mukaan suurin osa oireita saaneista on naisia ja lapsia. Järjestön edustajat sanovat, että helikopteri pudotti myrkkykaasua sisältäviä säiliöitä kapinallisten hallitsemalla alueella Idlibin maakunnassa. Kyseisen paikan lähellä ammuttiin eilen alas venäläinen sotilashelikopteri. Kopterissa oli Venäjän mukaan viisi ihmistä, jotka kaikki kuolivat.

Sekä Syyrian hallitusta että oppositiota tukevat joukot ovat kiistäneet, että olisivat käyttäneet kemiallisia aseita Syyrian sisällissodassa. YK:n mukaan kemiallisia aseita on käytetty Syyrian sodan aikana laajasti.

Parissa päivässä 30 siviiliä kuollut

Syyrian Aleppossa on puolestaan kuollut sunnuntaista lähtien ainakin 30 siviiliä hallitusta vastaan taistelevien kapinallisjoukkojen pommituksissa. Asiasta kertoo Syrian Observatory for Human Rights uutistoimisto AFP:n mukaan. Ryhmän mukaan kuolleiden joukossa on ainakin kuusi lasta.

Kapinalliset ja jihadistiryhmät aloittivat sunnuntaina hyökkäyksen, jolla pyritään saamaan Syyrian hallituksen joukot lopettamaan Aleppon itäosien saartaminen. Hallitusta tukevat Venäjän joukot ovat kuitenkin hidastaneet kapinallisten hyökkäystä ilmaiskuilla, Syrian Observatory for Human Rights sanoo.

Hallituksen joukot ovat piirittäneet kapinallisalueita viikkoja. Piirityksen keskellä erittäin vaikeissa oloissa elää noin 250 000 ihmistä.

Kemiallisista aseista ei päästy eroon

Syyrian sodassa on myös aiemmin käytetty kemiallisia aseita. Tuhoisimmassa iskussa vuonna 2013 pääkaupunki Damaskoksen liepeillä tehtiin kemiallisten aseiden isku, jossa kuoli satoja ihmisiä. Länsimaisen tiedustelutiedon perusteella iskun olisi tehnyt Syyrian hallitus.

Kansainvälinen yhteisö painosti sen jälkeen Syyria luopumaan joukkoaseista. Niitä tuhottiin ulkomailla – muun muassa Suomessa. Tiettävästi Syyriaan jäi aseita yhä senkin jälkeen.

Syyrian sodassa on kuollut kaikkiaan jo yli 280 000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.