Mainos

Aleppon pommitukset jatkuvat raskaina

Syyriassa Aleppon kaupunki on ilmiliekeissä raskaiden taisteluiden ja ilmaiskujen jäljiltä. Iskujen kohteena on ollut kaupungin itäosa, joka on kapinallisten hallussa.  

Uutistoimisto AFP:n itäisessä Bustan al-Qasrin kaupunginosassa oleva toimittaja kertoo, että hänen kotikatunsa on liekeissä sen jälkeen, kun sotakoneet olivat pudottaneet palopommeja.  

Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan yölliset iskut olivat voimakkaimpia kuukausiin. Ainakin seitsemän ihmistä kuoli, joista kolme oli lapsia, järjestö kertoo.  

Taisteluja on BBC:n mukaan ollut myös kaupungin eteläisissä osissa. Siellä kapinalliset ovat yrittäneet murtaa hallituksen joukkojen piirityslinjaa.  

Aleppo oli aikanaan Syyrian kaupallinen ja teollinen keskus, mutta vuodesta 2012 se on ollut jakaantuneena hallituksen hallinnassa olevaan länsiosaan ja kapinallisten valvomaan itäosaan.  

Syyrian tulitauko loppui alkuviikosta, kun Syyrian armeija ilmoitti jatkavansa taisteluja. Syyrian tukiryhmän edustajien on määrä tavata myöhemmin tänään New Yorkissa Yhdysvaltojen ja Venäjän johdolla. Kokouksessa yritetään jälleen kerran saada aikaan kestävä tulitauko Syyriaan.   

Viimeksi Syyrian tukiryhmän edustajat kokoontuivat YK:n yleiskokouksen yhteydessä tiistaina. Tuolloin neuvotteluissa ei kuitenkaan edistytty.  

2:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.