Syyrialaismies MTV Uutisille: Merkel "lupasi" turvapaikan, siksi lähdimme

Saksan Passauhun tulee edelleen päivittäin useita tuhansia turvapaikanhakijoita Balkanin, Slovenian ja Itävallan kautta. Saksaan saapuneet syyrialaiset vahvistavat lähtevänsä, koska liittokansleri Angela Merkel on käytännössä luvannut heille turvapaikan.

Pienen baijerilaisen Wegscheidin kylän raja-asemalle saapui tänään pakolaisbusseja tasaisena virtana aamusta lähtien. Yksi tulijoista oli syyrialainen Wael, joka oli lähtenyt kaksi viikkoa sitten sotaa pakoon vaimonsa, kolmen lapsensa ja kahden ystävänsä kanssa.

Waelin mukaan Syyriassa monet tietävät, että Eurooppaan on tullut jo valtava määrä pakolaisia ja että tilanne muuttuu päivä päivältä vaikeammaksi.

– Kyllä minä tiesin. Toisaalta minulla on se käsitys, että syyrialaiset ja irakilaiset ovat tervetulleita erityisesti Saksaan. Liittokansleri Merkel on sanonut näin, Wael tähdentää MTV:lle.

"Matka oli vaarallinen lasten kanssa"

Merkeliä on arvosteltu sekä kotimaassa että muualla Euroopassa kitkerästi siitä, että hän käynnisti massiivisen pakolaistulvan myönteisillä lausunnoillaan.

– Kyllä se on se syy, miksi esimerkiksi me lähdimme. Matka on niin vaikea ja vaarallinen lasten kanssa, että minä en olisi ottanut riskiä, jos en olisi ollut varma, että meidät otetaan vastaan, Wael sanoo.

Hän muistuttaa, että monet myös jäävät Syyriaan, erityisesti alueille, joita sota ei vielä pahasti runtele.

– Siinä joukossa, jossa me tulimme Turkin, Kreikan ja Balkanin maiden kautta oli vain noin 10 prosenttia syyrialaisia. Suurin osa oli afganistanilaisia, persialaisia (iranilaisia) ja irakilaisia, Wael sanoo.

Hän kertoo pyrkivänsä mahdollisimman nopeasti Düsseldorfin alueelle veljensä ja tuttujensa perässä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja