Mainos

Syy Tallink Siljan öisiin hyttisekoiluihin selvisi

Laivayhtiö Tallink Silja Line on selvittänyt laivoillaan viime aikoina tapahtuneet kiusalliset hyttisekoilut, joissa eri seurueille on annettu samaan hyttiin avaimet. Laivayhtiön mukaan varausjärjestelmässä ei ole vikaa, vaan kyse on työntekijöiden virheistä.

Tallink Siljan eri laivoilla on sattunut viimeisen puolen aikana kymmenkunta kertaa niin, että sama hytti on varattu eri seurueille.Iltalehden mukaan tuorein tapaus sattui heinäkuun viimeisenä päivänä Silja Europalla. Kaksi nuorta naista, toinen alusvaatteissaan ja toinen vessanpöntöllä, yllättyi, kun hyttiin astui vieras mies omilla avaimillaan. Mies suostui lähtemään vasta kiivaan sananvaihdon jälkeen.

– Olemme nyt selvittäneet tapaukset. Teknisessä järjestelmässämme ei ole vikaa, kyseessä on henkilökunnan inhimillinen virhe, Tallink Silja Linen viestintäpäällikkö Marika Nöjd kertoo.

– Laivalla on otettu esiin hyttilistat muutama minuutti ennen lähtöselvityksen päättymistä. Sitten on kuitenkin tullut mattimyöhäisiä, joille on annettu heidän varaamansa hytti. Sen jälkeen laivalla joku on halunnutkin vaihtaa hyttiä ja hänelle on annettu tämä hyttilistassa tyhjältä näyttävä hytti, Nöjd selittää esimerkkinä yhden sekaannuksen.

Hytteihin mennään maihinnousukorteilla eikä niitä kierrätetä, kuten hotellien muovisia avainkortteja. Normaalisti toisen hyttiin ei siis pitäisi päästä.

Viestintäpäällikkö Nöjdin mukaan laivayhtiö kiinnittää nyt entistä enemmän huomiota tarkkuuteen ja uusien työntekijöiden kouluttamiseen. Esimerkiksi lähtöselvityslistan ja laivan matkustajalistan pitää aina täsmätä.

– Jokainen virhe on tietenkin matkustajalle ikävää ja kaikkien kannalta harmillista. Mutta meillä on ollut tänä vuonna jo reilu viisi miljoonaa matkustajaa ja näitä hyttisekaannuksia on ollut alle kymmenen, joten tuleeko siitä edes promillea? Nöjd toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.