Syy silmittömään verilöylyyn venäläisessä sotilastukikohdassa selvisi – "Kadun itsehillintäni menetystä, mutta minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa"

Venäjällä Kaakkois-Siperiassa sijaitsevassa sotilastukikohdassa palveleva varusmies ampui lokakuun lopussa kahdeksan sotilasta kuoliaaksi. Syyksi tekoon on paljastumassa liian rankaksi käynyt simputus.

Pian tapauksen jälkeen sotilaan kerrottiin kärsineen hermoromahduksesta. Surmatyöt olivat tapahtuneet vahdinvaihdon yhteydessä.

Nuoren venäläissotilaan Ramil Shamsutdinovin oikeudenkäynnistä uutisoi muun muassa CNN. Sen mukaan sotilas on pyytänyt tekoaan anteeksi uhiren omaisilta kirjoittamassaan kirjeessä.

– Kadun itsehillintäni menetystä, mutta minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa. En kestänyt enää häirintää. Esitän osanottoni uhrien perheiltä ja pyydän antamaan anteeksi, jos he vain pystyvät, Shamsutdinov kirjoitti CNN:n mukaan.

Uutistoimisto Tass kertoo, että ampujan lisäksi muidenkin sotilaiden epäillään joutuneen systemaattisen kiusaamisen eli simputuksen uhreiksi yksikössä. Tukikohta sijaitsee Zabaikalskin alueella Taka-Baikaliassa Kiinan vastaisen rajan tuntumassa.

Simputus on ollut yleinen ongelma Venäjän armeijassa varsinkin takavuosina. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja