Venäläissotilas pahoinpiteli humalassa komentajansa kuoliaaksi

Venäjän Magnitogorskin sotilastuomioistuin on vanginnut venäläissotilaan, joka humalassa pahoinpiteli yksikkönsä komentajan kuoliaaksi.

Tuomioistuimen mukaan 23. joulukuuta sotilas, arvoltaan ylikersantti, pahoinpiteli nimettömäksi jätetyn komentajan sotilasjunassa Tsheljabinskin oblastissa sotilassiirron aikana. Tsheljabinsk sijaitsee Länsi-Siperiassa lähellä Kazakstanin rajaa.

Komentaja menehtyi välittömästi paikan päällä vammoihinsa.

Tuomioistuimen mukaan sotilas oli tekohetkellä "päihtyneessä tilassa". Molemmat miehet oli värvätty Venäjän syksyisessä liikekannallepanossa.

Venäläisen Mgorsk-uutissivuston mukaan useita liikennekannallepanossa värvättyjä on menehtynyt syksyn aikana, osa epämääräisissä olosuhteissa. Media kertoo esimerkiksi joulukuussa harjoituskeskuksessa kuolleesta sotilaasta, joka tukehtui omaan oksennukseensa.

Venäjän armeijasta on jo ennen sotaa kantautunut tietoja runsaasta alkoholinkäytöstä, mutta se vaikuttaa lisääntyneen liikekannallepanossa värvättyjen keskuudessa. Venäläisissä oppositiomedioissa on raportoitu humalaisista tappeluista mobilisoitujen kesken.

Myös rintamalinjoilta vetäytyneiden venäläisten jäljiltä on Ukrainassa löydetty todisteita runsaasta alkoholinkäytöstä esimerkiksi tyhjien alkoholipullojen muodossa.

Katso myös: Venäläissotilaiden Ukrainassa siepatut puhelut paljastavat hermojen kiristymisen: "Noin 60% meistä on v**un avuttomia"

Venäläissotilaiden Ukrainassa siepatut puhelut paljastavat hermojen kiristymisen: ”Noin 60% meistä on v**un avuttomia” 0:54

Lue myös:

    Uusimmat