Tatiana, 56, itki ja rukoili kun venäläissotilas raiskasi hänet – CNN seurasi seksuaalirikoksia tutkivan ryhmän työtä Hersonissa

Tatiana, 56, raiskattiin ja käskettiin olemaan hiljaa – reportaasi paljastaa venäläissotilaiden julmuudet ukrainalaiskylissä 2:49
Katso CNN:n pystäyttävä reportaasi Hersonista.

Venäläissotilaat ovat Ukrainan ja ihmisoikeusviranomaisten mukaan käyttäneet sodan alkumetreiltä saakka seksuaalista väkivaltaa aseenaan. Hersonin alueella sijaitsevassa kylässä asuva Tatiana kertoo uutiskanava CNN:lle oman karmean tarinansa.

Uutiskanava CNN:n toimittaja Clarissa Ward seurasi ukrainalaisen seksiaalirikoksia tutkivan ryhmän työtä Hersonin alueella. Kaksi viikkoa eteläisen Ukrainan kyliä ovelta ovelle kierrelleet tutkijat löysivät yhteensä kuusi asukasta, jotka kertoivat joutuneensa sodan aikana seksuaalisen väkivallan uhriksi.

Yksi heistä oli 56-vuotias Tatiana, joka kertoo artikkelin videolla joutuneensa venäläissotilaan raiskaamaksi elokuussa.

– Itkin ja rukoilin häntä lopettamaan, mutta turhaan, Tatiana kuvailee videon haastattelussa.

Tutkijaryhmän mukaan vain pieni osa sodan seksuaalirikoksista saadaan raportoitua tilastoihin. Sitäkin pienempi osa saadaan selvitettyä. Sodan aikana rikostutkinta on aloitettu vain muutamista kymmenistä tapauksista.

– "Älä kerro kenellekään, tai tapahtuu jotakin pahempaa." Siinä oli kaikki, mitä hän sanoi. Sitten hän lähti, Tatiana muistelee.

Tatianan haastattelu on katsottavissa jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat