Syöthän jo tätä herkkua? Tutkimus paljastaa terveyshyödyt

Vesimelonilla herkuttelusta saattaa olla apua ylipainoisille, kertoo tuore tutkimus.

Vesimelonin syöminen vähentää korkeaa verenpainetta ylipainoisilla ihmisillä ja saattaa jopa pudottaa sydänkohtauksen riskiä, väittää tuore tutkimus.

American Journal of Hypertension -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan vesimelonin syöminen tekee hyvää myös sydämen terveydelle ja voi vähentää sydänongelmien riskiä kylmällä kelillä. Asiaa tutkittiin, sillä ihmiset saavat sydänkohtauksen usein kylmässä, kun elimistö yrittää pysytellä lämpimänä ja verenpaine nousee. Tämän vuoksi sydän joutuu tekemään lisää töitä ja sydän- ja halvauskohtausten riski kasvaa.

Tutkijat tarkastelivat kolmentoista, korkeasta verenpaineesta kärsivän, ylipainoisen miehen ja naisen verenpainetta 12 viikon ajan. Osallistujien käsi laitettiin kylmään veteen kylmiä sääolosuhteita simuloiden ja verenpaine otettiin samalla. Joka päivä puolet osallistujista nautti vesimeloniuutetta, jonka vaikuttava aine on L-sitrulliini, ja toiset lumelääkettä. Kuuden viikon kohdalla osallistujat vaihtoivat rooleja. Paljastuikin, että vesimeloni madalsi korkeaa verenpainetta ja vähensi sydämen rasitusta, jopa kylmissä olosuhteissa.

Tutkimusta johtaneen Floridan yliopiston professorin, Arturo Figueroan,mukaan tulokset merkitsevät sitä, että vesimelonin sisältämän L-sitrulliinin avulla sydän pystyy työskentelemään jopa hyvin rasittavissakin olosuhteissa. Figueroa tutki vesimelonin positiivisia vaikutuksia jo vuonna 2010, tuolloinkin tutkimustulokset puhuivat sen puolesta, että vesimelonista – ja erityisesti L-sitrulliinista – on apua taistelussa korkeaa verenpainetta vastaan.

Vesimelonia kannattaakin ottaa mukaan ruokavalioon. Se on muutenkin terveellinen välipala, sillä se on vähäkalorinen ja sisältää paljon A- ja C-vitamiineja, kaliumia sekä lykopeenia. Vesimelonista yli 90 prosenttia on vettä, joten se on oiva apu myös kehon nesteytykseen.

Kokeile vaikkapa vesimeloni-kalkkunasalaattia:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat