Syöpädiagnoosi varjosti KuPSin tuoreen päävalmentajan uraa, konkariluotsilta suora lausunto terveydentilastaan – "Ei olisi tullut kysymykseenkään"

KuPSin tuore päävalmentaja Arne Erlandsen sai vuosi sitten syksyllä syöpädiagnoosin. Nyt 59-vuotias konkariluotsi saapuu uuden haasteen pariin sairauden selättäneenä.

KuPS julkisti perjantaina tehneensä Erlandsenin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Erlandesen korvaa tehtävässä KuPSin mestaruuteen luotsanneen Jani Honkavaaran, joka siirtyy ensi kaudeksi SJK:n peräsimeen.

Erlandsen sai vuoden 2018 syksyllä ikäviä uutisia, kun hän sai kuulla sairastavansa syöpää. 59-vuotias valmentaja päihitti kuitenkin sairauden tämän vuoden helmikuussa, ja on siitä lähtien tehnyt töitä sen eteen, että pystyisi palaamaan takaisin valmennushommiin. 

– Tunnen olevani paremmassa fyysisessä kunnossa kuin moneen vuoteen. Ei olisi tullut kysymykseenkään ottaa tätä työtä vastaan, jos en olisi hyvässä fyysisessä kunnossa, Erlandesen kertoo norjalaisen VG:n mukaan.

Syöpähoidot vaativat toki veronsa, mutta norjalaisluotsin ahkera ja päämäärätietoinen työ on tuonut hänet takaisin huippujalkapalloilun pariin.

– Kun olet leikkauksissa, sädehoidossa ja kemoterapiassa, se vaikuttaa sinun vartaloosi. Jos teet paljon töitä, pääset aina takaisin. Olen iloinen, että olen niin hyvässä kunnossa. Se ei ole tullut ilmaiseksi, Erlandsen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat