KuPSin arvostettu valmentaja jätti seuran – taustalla näkemyseroja uuden päävalmentajan kanssa

26:21
Tulosruudussa kerrottiin kuopiolaisjoukkueen eripuraisuudesta.

Veikkausliigan hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran fysiikkavalmentaja Luis Anula siirtyy Pietarin Zenitiin. KuPS tiedotti asiasta keskiviikkona.

Anula jättää pestinsä Kuopiossa keskiviikkona ja matkustaa Zenitin harjoitusleirille. Hänen tehtävänään Zenitissä on toimia seuran kakkosjoukkueen apuvalmentajana ja fysiikkavalmentajana.

MTV Urheilu uutisoi viime viikolla KuPSin joukkueessa kytevästä eripurasta. Syyksi tyytymättömyyteen mainittiin hallitsevan Suomen mestarin uuden norjalaisluotsin Arne Erlandsenin valmennusmetodit.

KuPS julkaisi MTV:n uutisen jälkeen oman tiedotteensa, jossa se kiisti erimielisyydet seurassa.

Kahden pelaajan ja yhden valmentajan kerrottiin esittäneen halunsa lähteä seurasta uuden valmentajan vuoksi. Kyseinen valmentaja oli juuri Anula.

– Olen syvästi pettynyt uutisissa ilmenneisiin väittämiin, joihin minut on yhdistetty. Joukkueen harjoittelu on muuttunut viime kaudesta ja on luonnollista, että minulla ja päävalmentajalla on asioissa näkemyseroja, Anula kommentoi KuPSin vastineessa MTV:n uutisointiin.

"Ei tekemistä erimielisyyksien kanssa"

Anula sanoo KuPSin tiedotteessa olevansa samalla iloinen ja surullinen lähtiessään Kuopiosta.

– Urani kannalta tämä oli kuitenkin sellainen tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Tämä on minulle iso mahdollisuus ja olen todella iloinen päästessäni uralla eteenpäin, Anula sanoo KuPSin tämänpäiväisessä tiedotteessa.

– Olen surullinen siitä, että viime viikkoisten huhujen myötä lähtöni syyt kyseenalaistetaan. Voin kuitenkin vakuuttaa, että lähdölläni ei ole mitään tekemistä valmentajien välisten erimielisyyksien kanssa. Teimme muutoksia viime kaudesta ja se on seuralle oikea suunta. Arne ja hänen valmennustiiminsä on hyvin päämäärätietoinen ja on ollut kunnia työskennellä heidän kanssaan, hän jatkaa.

Anula luotsasi kuopiolaisseuran viime kauden mestarijoukkueen fyysisesti loistavaan kuntoon, millä oli iso osa mestaruuden saavuttamisessa.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoo olevansa iloinen Anulan puolesta.

– Teemme asioita oikein, kun Kuopion Palloseurassa tekemämme työ huomataan myös Suomen ulkopuolella. Kuopiosta pääsevät pelaajien lisäksi eteenpäin myös muut ja se on ainoastaan positiivinen asia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja