Syöpädiagnoosi on lähentänyt kuningas Charlesia ja Sarah Fergusonia: "Välittävät toisistaan kovasti"

Kuningas Charlesin syöpädiagnoosi huolettaa ympäri maailmaa – tämä tilanteesta tiedetään nyt 8:32
Katso myös: Kuningas Charlesin syöpädiagnoosi huolettaa ympäri maailmaa – tämä tilanteesta tiedetään nyt

Kuningas Charles ja Sarah Ferguson ovat tukeutuneet toisiinsa syöpädiagnoosiensa myötä.

Buckinghamin palatsi tiedotti helmikuun alussa, että kuningas Charlesilla, 75, on diagnosoitu syöpä. SkyNews puolestaan kertoi tammikuussa, että Yorkin herttuatar Sarah Fergusonilla on diagnosoitu ihosyöpä vain noin puoli vuotta sen jälkeen, kun hänet leikattiin rintasyövän takia.

Mirror kertoo, että kuningas Charles ja Sarah Ferguson tukeutuvat toisiinsa syöpädiagnoosiensa tiimoilta. Lehden mukaan kaksikko on vaihtanut sydäntä lämmittäviä kirjeitä toistensa kanssa diagnoosiensa jälkeen.

Mirrorin mukaan Charles kirjoitti Fergusonille pian sen jälkeen, kun tällä diagnosoitiin ihosyöpä. Ferguson puolestaan osoitti kirjeitse tukensa Charlesille sen jälkeen, kun tällä oli diagnosoitu syöpä. 

– Kuningas ja Sarah välittävät toisistaan kovasti, ja nyt he ovat lähentyneet syöpädiagnoosiensa myötä kirjeenvaihdon avulla. Syöpä on häijy sairaus, joka vaikuttaa niin moniin yksilöihin ja heidän perheisiinsä, ja on selvää, että läheisten ja laajan syöpäyhteisön tuki voi auttaa mittaamattoman paljon, Mirrorin lähde sanoo.

Ferguson puhui viime viikolla syöpäjärjestön hyväntekeväisyystapahtumassa. Puheessaan hän kehotti Charlesia jatkamaan taistelua ja kiitti hyväntekeväisyysjärjestöä perheensä tukemisesta.

Hovi ei ole kertonut tarkemmin, mikä syöpä kuningas Charlesilla on diagnosoitu, mutta sen lausunnon mukaan kuningas aloitti säännölliset hoidot maanantaina 5. helmikuuta. Myöskään syövän luokasta tai ennusteesta ei ole kerrottu enempää. 

Ferguson puolestaan kertoi tammikuussa Instagramissa toisen syöpädiagnoosin olleen hänelle shokki. Hän kuitenkin lisäsi olevansa hyvillä mielin ja kiitti someseuraajiaan kaikista viesteistä, joita nämä olivat hänelle lähettäneet. 

Ferguson leikattiin rintasyöpädiagnoosin jälkeen kesäkuussa 2023. Operaatiossa Fergusonilta poistettiin toinen rinta King Edward VII -sairaalassa Lontoossa.

Lue myös:

    Uusimmat