Syöpään kuoleva nainen lähti viimeiselle lomamatkalleen – jäi jumiin risteilijälle: "Jos emme saa häntä pois täältä, äitini kuolee"

3:05
Kuuntele videolta koronavirukseen sairastuneen miehen haastattelu.

Parantumatonta syöpää sairastava nainen on jumissa risteilijällä koronavirusepidemian aiheuttamien satamasulkujen takia. Tapauksesta kertoo muun muassa australialainen 9 News -sivusto.

Uusiseelantilainen Raewyn Schulz, 59, sairastaa suolisto-, maksa- ja keuhkosyöpää. Häntä ei pystytä enää parantamaan.

Raewyn sai luvan lähteä vielä viimeiselle lomalleen ja hän varasi perheensä kanssa 21 päivän Tyynenmeren risteilyn. Hän lähti matkaan Sydneysta viime kuussa yhdessä miehensä Larryn ja kahden aikuisen tyttärensä, Danan ja Zanen, kanssa. 

Laiva käännytetty monesta satamasta

Norwegian Jewel -risteilijällä Raewynin vointi alkoi huonontua. Hän on jumissa laivalla, koska koronaepidemian takia matkustajia ei tahdota päästää pois laivasta oikein missään. Yhdelläkään matkustajista ei ole todettu koronavirusta, mutta reitille kuuluvat satamat eivät ole olleet halukkaita päästämään matkaajia maihin.

Laiva on käännytetty pois Uuden-Seelannin Aucklandista, Fijiltä ja Amerikan Samoalta. Nyt se yrittää Havaijia. Risteilyn oli määrä päättyä eilen Tahitille.

Laivalla kerrotaan olevan noin 2 000 matkustajaa. 9 News -sivuston mukaan laivan matkustajat ovat pääosin australialaisia. Newshub-sivusto kertoo, että kyydissä on 15 uusiseelantilaista. 

Lääkärit huolissaan naisen voinnista

Laivan lääkäri ja Raewynia kotona hoitanut syöpälääkäri pelkäävät, että Raewyn kuolee laivalla, jos häntä ei päästetä maihin Havaijilla, jonne laiva saapuu sunnuntaina. He ovat kirjoittaneet paikallisille viranomaisille kirjeet, jossa pyytävät Raewynille lupaa nousta maihin.

9 News -sivuston haastattelemat perheenjäsenet kertovat, että tähän mennessä heille ei ole kuitattu, pääseekö Raewyn pois laivalta vai ei. Larryn mielestä laivan työntekijät eivät kerro heille mitään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perhe pelkää pahinta

Larryn mukaan perheelle sanottiin, että he eivät saisi ostaa lippuja kotiin Havaijilta, koska he eivät saisi jättää laivaa. Larryn mukaan Uuden-Seelannin Havaijin konsulaatti on tarjonnut heille apuaan.

– Valitsimme tämän risteilyn siksi, että siihen kuului niin monta pysähdystä. Ajattelimme, että voisimme helposti jäädä kyydistä, jos tilanne sitä vaatisi, Larry kertoo Nine.com.au-sivustolle.

Raewynille tuli kuitenkin komplikaatioita syövän takia. Larryn mukaan hänen pitäisi välittömästi päästä takaisin kotiin.

– Pääsemme joko pois Havaijilla tai Rae ei pääse takaisin ollenkaan. Meillä ei mene hyvin.

– Jos emme saa häntä pois täältä, äitini kuolee tällä laivalla, totesi Zane.

Havaijikaan ei halua matkustajia

Havaijin viranomaiset kertovat tiedotteessa, että Jewel ja toinen laiva, Maasdam, voivat täyttää varastonsa ja tankata Honolulun satamassa sunnuntaina, mutta matkustajat eivät pääse maihin. Tiedotteessa todettiin, ettei kumpikaan laivosta alun perin aikonut päättää matkaansa Havaijille. Niinpä molemmat jatkavat kohteisiin, joista matkustajille ja työntekijöille voidaan antaa enemmän tarvikkeita kunnollista hoitoa varten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja