Syöpää sairastava Jukka Virtanen Apu-lehdelle: Olen loppusuoralla

Viihdemaailman konkari kertoo olevansa erittäin vakavasti sairas, ja myös unohtelevansa asioita nykyään.

81-vuotias Jukka Virtanen kertoo elämästään ja voinnistaan torstaina ilmestyneessä Apu-lehdessä. Virtanen on kertonut MTV.fille sairastaneensa syöpää jo vuosia. 

– Sairauksia on monta päällä, mutta minulla ei ole kipuja juurikaan. Syön kourallisen lääkkeitä joka päivä, mutta nautin elämästä, Virtanen sanoi huhtikuussa tilanteestaan.

Avussa elämään yhä positiivisesti suhtautuva Virtanen myös vakavoituu. Hän on käynyt taannoin kaihileikkauksessa sekä muistitesteissä.

– Asioita tuppaa nykyisin unohtumaan. Olen nyt erittän pahasti sairas. Loppusuoralla, hän myöntää lehdessä. 

Virtanen kertoo myös tilanneensa jo itselleen muistokirjoituksen Helsingin Sanomiin. 

– Se on tulevaisuutta, mutta täysin selvä juttu. Olen ollut niin monenlaisissa tilanteissa, etten tiedä miten tässä nyt käy. 

Virtanen sanoo olleensa pian 13 vuotta juomatta lainkaan alkoholia. Sitä ennen siitä ehti jo muodostua ongelma. 

– On tässä ollut monenlaista. Ja kaiken lisäksi on syntymästä saakka ollut tämä kaksisuuntainen mielialahäiriö. Siinä vuorottelevat masennus ja maaninen vaihe. Kun maanisuus on päällä, olen omistanut koko Euroopan, enkä myynyt edes Belgiaa pois. Olen monet kerrat istunut kapakan keskellä ja puhunut pimeitä, Virtanen kuvailee. 

– Mutta hyvin olen pärjännyt tämän ominaisuuden kanssa. Joskus olen joutunut olemaan pitemmässä lääkityksessä, kun pää on ollut ihan sekaisin.

MTV.fille Virtanen on kertonut viettävänsä loppujen lopuksi tavallista elämää. Päivät kuluvat monipuolisen tekemisen merkeissä. Virtasen päivittäisiin tapoihin kuuluu muun muassa kävelyt sekä ystävien tapaaminen.

– Joka maanantaina pelaamme porukalla biljardia. Käyn myös kahviloissa tapaamassa ystäviä.

Lue myös:

    Uusimmat