Syksyllä kadonneen Saara Arvan tapaukseen liittyy hämmentävä mysteeri: Miksi nainen ja hänen tapostaan epäilty mies liikkuivat Vesannolla? "Sukulaisia heillä ei siellä asu"

Helsinkiläinen Saara Arva, 35, katosi Vesannolla Pohjois-Savossa syyskuun alussa. Poliisi epäilee naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Viimeinen varma silminnäkijähavainto Arvasta on tehty Vesannon Horonkylällä syyskuun ensimmäinen päivä alkuillasta.

Poliisi tiedotti torstaina, että Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena. Taposta epäiltynä on vangittu helsinkiläinen keski-ikäinen mies.

– Kyllä he tuntevat toisensa, ja jonkinlainen suhde heillä oli. Tiedetään, että Arva ja mies ovat kesän aikana liikkuneet yhdessä Vesannon suunnalla. Miehellä on rikoshistoriaa, mutta ilmeisesti ei ihan lähiajoilta, rikosylikonstaapeli Antti Aamuvuori Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Tutkinnassa ei ole toistaiseksi selvinnyt, miksi Arva ja mies liikkuivat Vesannon suunnalla.

– Esimerkiksi sukulaisia heillä ei siellä asu. Tutkitaan sitä, mikä tuonne Vesannolle on juuri vetänyt.

Aamuvuori sanoo, että Arvasta ja miehestä on tehty runsaasti havaintoja kesäkuusta lähtien Vesannon alueella.

Katoamisilmoitus jo syksyllä

Omaiset tekivät Arvasta katoamisilmoituksen syyskuun loppupuolella.

Rikosylikonstaapeli Aamuvuori ei kuitenkaan kerro, mikä oli se ratkaiseva käänne, jolloin katoaminen muuttui henkirikostutkinnaksi.

– Epäily henkirikoksesta vahvistui joulukuun puolivälin jälkeen, jolloin mies otettiin kiinni ja myöhemmin vangittiin. Mies ei ole kuulusteluissa tunnustanut henkirikosta, mutta olemme saaneet selkoa kesän tapahtumista. Kaukana ollaan kuitenkin siitä, että asia olisi selviämässä. 

Ruumista ei ole löydetty

Arvan ruumista ei ole toistaiseksi löydetty.

Arva on 165 senttimetriä pitkä ja vartaloltaan hoikka. Hänellä on tummat hiukset. Tämän hetken tiedon mukaan Arvalla on ollut katoamisaikaan yllään harmaa huppari ja mustat housut sekä mahdollisesti musta pipo.

Arvan tiedetään liikkuneen viime kesän ja syksyn aikana mustalla Audilla.

– Arva kävi myös alkukesästä miehen kanssa Audilla Lapissa.

Poliisi on kiinnostunut kaikista Saara Arvaa ja hänen käytössään ollutta autoa koskevista havainnoista elo-syyskuun vaihteen 2019 ajalta.

Kaikki Arvaan liittyvät havainnot ja mahdolliset olinpaikkatiedot tulee ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja