Sydänkohtauksen saaneelle Frederikille terveen paperit: Voisin juosta vaikka maratonin

Laulaja joutui huhtikuussa sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi. Nyt hän voi hyvin.

Frederik eli Ilkka Sysimetsä, 70, saapui seuralaisensa kanssa keskiviikkona Helsingin Kinopalatsissa järjestettyyn Jurassic World -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan.

Laulaja koki kauhunhetkiä huhtikuun lopulla jouduttuaan sairaalaan rytmihäiriöiden vuoksi. Hän sai sydänkohtauksen treenatessaan crosstrainer-laitteellaan kotonaan.

– Olen ehkä treenannut liikaa. Kohtaus tuli rasituksessa, ei nukkuessa. Syy täytyy selvittää, se on inhottava tunne. Se tulee aina kun treenaan, mutta normaalisti lähtee pois. Nyt se jatkui neljä päivää, Frederik sanoi MTV.fille päästyään kotiin sairaalasta juuri ennen vappua.

Tuolloin hän aikoi pitää taukoa kuntoilusta ja treenaamisesta. Nyt laulaja tunnustaa palanneensa vanhaan treenirytmiinsä. Elokuviinkin hän kertoi saapuneensa lähes suoraan tenniskentältä. 

– Sydän on täysin puhdas. Ei löytynyt mitään, kaikki suonet on täysin puhtaat ja lääkäri sanoi, että siitä vaan maratonia juoksemaan. Tällä sydämellä voi lähteä vaikka huomenna juoksemaan maratonin, anna mennä täysillä, minulle sanottiin, Frederik totesi.

– Ei jäänyt mitään pelkoja. Huomenna menen taas pelaamaan kahdeksi tunniksi tennistä, täysillä, laulaja. 

Frederik suunnittelee ottavansa kesän työn kannalta. 

– Juhannuksena mennään keikalle. Merenrannalla festarit ja keikkaa tehdään kesällä entiseen malliin. Levy tulee ulos myös.

Halutessaan rentoutua kesällä Frederik kyläilee ystävien mökeillä.

– Kutsun aina itseni kesämökille kylään. Soitan, että montako pulloa koskenkorvaa täytyy tuoda mukana, laulaja nauraa. 

Lue myös:

    Uusimmat