Neljäkymmentä kiloa laihtunut Jope Ruonansuu: Loiri kannusti lihavuusleikkaukseen

Viihdetaiteilijat ovat turvautuneet toistensa tukeen työ- ja terveysasioissa.

Koko kansan viihdyttäjä Jope Ruonansuu, 52, julkaisee albumillisen uusia kappaleita pitkän tauon jälkeen. Biisinmurtajat-levy näkee päivänvalon 27. toukokuuta.

Tiistaina huiman muodonmuutoksen lihavuusleikkauksen avulla tehnyt mies kertoi kuulumisistaan helsinkiläiskahvilassa.

– Tälle vuodelle on kolme isoa asiaa, eli ulkonäköremontti, uusi levy ja iltatähti, joka syntyy elokuussa. Suuria asioita, Jope myhäilee MTV:n haastattelussa.

Uuden albumin myötä Jope keikkailee tiiviisti kesän ajan. Elokuussa hän jää lomalle vastaanottamaan perheen uuden tulokkaan Mari-vaimonsa kanssa.

– Häitä, yritysjuhlia ja kesätapahtumia on kalenterissa. Viime sunnuntaina esiinnyin Kokkolassa historia-ajoneuvojen ulkoilmatapahtumassa. Aika monet tietävät, että olen autohullu, niin ehkä sen takia olin kutsuttuna, viiden museoauton omistaja kehaisee.

Loiri kannusti leikkaukseen

Tuoreella levyllä kuullaan Vesa-Matti Loirin henkeä, sillä Loiri lahjoitti Jopelle vanhat huilunsa. Altto- ja poikkihuilu vaihtoivat omistajaa Loirinuotiolla-ohjelman kulisseissa, sillä Loiri ei enää pysty sormivammansa takia soittamaan huilua.

– Sehän oli hurjan iso lahjoitus. Kyllä siinä tippa tuli silmään, niin kova juttu se oli, kun miettii, millainen legenda Vesku on. Tuli olo, ettei hän kaikille niitä lahjoittaisi.

Ruonansuu kehaisee vanhempaa kollegaansa kannustavaksi persoonaksi nuorempiaan kohtaan.

– Hän ei suinkaan ole ollut meitä nuorempia kohtaan mitenkään välinpitämätön. Hän on aina kannustanut, ja näkeehän sen, että hän on tehnyt erilaisten soittajien kanssa töitä.

Ruonansuu ja Loiri pitävät yhteyttä toisiinsa lähinnä puhelimitse. Yhdistävänä tekijänä on tietenkin suomalainen viihde.

– Ja diabetes ja laihdutusleikkaus! Vesku kannusti minua leikkaukseen, Jope kertoo.

– Kyllä leikkaus varmasti oli hänellekin merkittävä asia, hän uskoo.

Nelisenkymmentä kiloa leikkauksen avulla laihtunut Ruonansuu on pystynyt pienentämään insuliiniannostaan tuntuvasti ja päässyt kokonaan eroon verenpaine- ja kolesterolilääkityksestään.

Paino putosi ensimmäisinä kuukausina nopeasti – kolmessa kuukaudessa lähti kolmekymmentä kiloa.

Oliko leikkaus viimeinen oljenkorsi?

– Saattoi se olla niin. Ei diabetes oikein mene parempaan suuntaan, ellei jotain ratkaisevaa tapahdu. Ennen päivässä meni 103 yksikköä insuliinia, nyt menee kolme.

– Ihan hirveä määrä! Se tekee nälkäkierteen, josta tulee oravanpyörä ja tauti pahenee. Terveysvaikutuksia kun miettii, niin eiköhän tämä ollut taas kerran uuden alku. Jatkoajalla maalit ratkaistaan!

Ruonansuu halusi puhua leikkauksestaan avoimesti julkisuudessa, sillä jotkut faneista ehtivät luulla muuttuneen ulkonäön kielivän vakavasta sairastumisesta.

– Ihmiset säikähtivät, että mitä on tapahtunut, kun olin kuin haamu entisestä. Ihmiset tulivat kysymään, että mitä on tapahtunut.

Leikkauksen jälkeen Ruonansuun ruokavalio on muuttunut terveellisemmäksi monilta osin. Haastattelua ennen hän oli popsinut lounaaksi muutaman kaalikääryleen ja keittoa.

– Ei meillä enää tehdä kotona pottumuusia tai makaronilaatikkoa, eikä tule käytyä pitserioissa. Vuoteen en ole syönyt sellaista. Muuten kaikkea voi maistella.

Lue myös:

    Uusimmat