Lauri Karhuvaara jättää rokkikeikat väliin: Jalka ei kestä jammailua

Studio55.fin juontaja Lauri Karhuvaara on toiveikkaana sen suhteen, että hän saisi jalkansa kuntoon ilman suurempia operaatioita.

MTV3:n aamuohjelmisto, Huomenta Suomi ja Studio55.fi pyörii läpi kesän ja lähetykset nähdään heti juhannuksen jälkeen Helsingin keskustan sydämestä, ravintola Teatterin terassilta.

Studio55.fin kesäaamuissa pääsee kuuntelemaan rakastetun juontajan Lauri Karhuvaaran haastatteluja. Juontajalla on edessä myös kesäloma, mutta kovana työmyyränä tunnettu mies vaikuttaisi olevan melkein enemmän mielissään kesän töistä.

– Olen tässä riemullisin mielin, koko kevät on mennyt niin nopeasti. Nyt olen töissä, mutta juhannuksen jälkeen ja heinäkuussa pidän lomaa. Välissä sitten juonnan SuomiAreenalla ja Teatterin terassilla, Karhuvaara tunnelmoi.

Mökkeilyn lisäksi juontajan lomasuunnitelmiin kuuluu pienimuotoinen road trip Itä-Suomessa.

– Ajamme autolla Savon reitti Pohjoiseen puolison kanssa. Maiseman ihailua on luvassa. Merikannon laulukilpailut menen myös juontamaan heinäkuussa Taidekeskus Salmelaan.

Toiveikkaana jalan toipumisen suhteen

Karhuvaara on myös suuri rokin ystävä, mutta tänä kesänä hän ei valitettavasti pääse keikoille Busters-bändinsä kanssa. Syynä tähän on keikalla keväällä 2013 sattunut haaveri, jonka takia Karhuvaaran loukkasi polvensa.

Lavalta poistuessaan Karhuvaara oli kompastunut ja kaatunut pahasti. Lihas oli rytäkässä irronnut polvilumpiosta ja Karhuvaaran jalkaa on sittemmin operoitu. Keikkailu rokkibändin kanssa olisi ollut liikaa keskellä polven kuntoutusta.

– Bustersilla olisi ollut parikin keikkaa, mutta jalkani on siinä kunnossa, että en uskalla lähteä sen kanssa heilumaan. Ilmoitin, että en pääse keikalle. Se on kyllä vähän sääli, sillä se on semmoinen keikka missä on aina ollut ihan mieletön meininki ja hirveät bileet. Laulaessa innostun kuitenkin aina jammaamaan ja nyt olisi pitänyt melkein istua ja laulaa rock’n’rollia, niin enpä oikein tiedä..

Rakastettu juontaja saapui tilaisuuteen kainalokeppeihin tukeutuen. Karhuvaara tukeutuu keppeihin kuitenkin vain vastaavissa yleisötilaisuuksissa, muuten hän kävelee toki tuetta. Tulevaisuuden ja jalan toipumisen suhteen mies on toiveikas.

– Kaksi vuotta on mennyt, jalka on välillä parempi ja välillä huonompi. Nyt tuntuu, että se lähtisi paranemaan kovaa vauhtia. Vuodenvaihteessa olimme Madeiralla ja siellä oli lämpimässä hyvä kävellä. Nyt taas täällä Suomessa tuntuu välillä, että tulee takapakkia, Karhuvaara analysoi.

Lokakuussa Karhuvaaralla on edessä seuraava lääkärintarkastus, jolloin jalka kuvataan. Mies toivoo todella, että jalalle ei enää tarvitsisi tehdä ainakaan suuria operaatioita.

Karhuvaara viihtyy hyvin työssään ja hänellä on vielä tuoreessa muistissa sairauslomat, jolloin hän joutui olemaan kotona tekemättä mitään.

– Jalan operoiminen olisi kova savotta, kuukausien juttu. Sekään operaatio ei kuitenkaan takaisi toipumista. Jos jalka on vähäkin irti, niin lääkäri varmasti ehdottaa operaatiota, mutta se on minun päätettävissä.

– Olen kuitenkin kaksi kertaa kokenut sen, että joutuu olemaan pari kuukautta jalka suorana kotona. Vessaan joutuu raahautumaan eikä pääse edes parvekkeelle. Oli se rankkaa viime kesänäkin, kun lämmintä oli 32 astetta, Karhuvaara muistelee.

Juontaja toteaa, että sairauslomalla oleminen ja liikkumisen rajoittaminen on ollut hänelle rankkaa henkisesti. Senpä takia hän on tyytyväinen nykytilanteeseen, kun jalan kunto ei kuitenkaan estä normaalia elämää.

– Aamulla kun heräsin seitsemältä, niin katsoin ikkunasta ulos ja mietin, että miten sitä tässä sohvalla päivän viettää. Siinä kun yrittää kotona jalkaa nostella kolme kuukautta, niin se ottaa jo psyykeen päälle. Mieluummin nyt kuntoutan jalkaa. Pystyn tällä hetkellä kuitenkin hyvin ajamaan autoa, imuroimaan, leikkaamaan nurmikkoa ja nauttimaan mökkeilystä. 

Lue myös:

    Uusimmat