Mainos

Suviseurojen jättiyleisö näkyi myös lähikaupoissa: "Jäätelöä meni, makkaraa ei niinkään"

Vanhoillislestadiolaisten Suviseurojen jättiyleisömäärä Porissa lisäsi viikonloppuna myös lähikauppojen myyntiä. Alueella oli kaksi myymälää omasta takaa, mutta lähimarketteihinkin riitti rutkasti asiakkaita. 

Seurojen läheisen Citymarket Puuvillan kävijämäärä nousi viikonloppuna noin 20 prosenttia tavalliseen kesäviikonloppuun verrattuna, mutta myyntiin määrällä ei lopulta ollut suurta vaikutusta, kertoo kauppias Juha Jylli.

– Erityisesti kauppansa tekivät nuorison ja lasten eväät. Myyntipiikkiä tuli etenkin jäätelöissä, mehuissa ja sipseissä, sanoo Jylli.

– Ne ovat kerta-annoksena kuitenkin suht edullisia, eli niistä ei lopulta niin paljon myyntiä kerry, Jylli selvittää.

Perjantaista maanantaihin kestäneillä seuroilla kävi lähes 90 000 vierasta. Kauppias Juha Jylli oli kysellyt etukäteen aiemmilta Suviseurapaikkakunnilta kuten Vaasasta ja Torniosta, että millaisiin määriin myynnissä kannattaa varautua.

– Makkaran ja maitotuotteiden myyntiin olimme varautuneet, mutta niitä ei sitten mennytkään paljon.

Suviseurojen läheisestä K-Market Pormestarinluodosta puolestaan kerrotaan, että juhlat näkyivät erityisesti lastenruuan myynnin lisääntymisessä.

– Myös olutta meni tavallista enemmän, mutta tuo piikki saattoi johtua ihan vaan hyvistä kesäkeleistä, joita tälle viikonlopulle sattui, Pormestarinluodosta kerrotaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.