Prisman järjetön tarjous aiheutti hulabaloon – kaupasta paljastetaan MTV:lle: "Myimme 20 000 pakettia"

shutterstock_723866287
Tamperelaiset ostivat kärrykaupalla jauhelihaa. Kuvituskuva. Shutterstock

Poikkeuksellinen jauhelihatarjous aiheutti asiakasryntäyksen tamperelaiseen Prismaan viikonloppuna. Jauhelihahulabaloosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kalevan Prisma on Pirkanmaan suurin hypermarket ja Tampereen suurin päivittäistavarakauppa, Kaupassa juhlittiin viime viikolla sen 40-vuotista aukioloa, minkä kunniaksi marketissa päätettiin lätkäistä muutama tuote tuntuvaan synttäritarjoukseen. Yksi tarjoustuottesta oli jauhelihapaketti, jota laitettiin myyntiin poikkeukselliseen 69 sentin hintaan.

– Meillä tuli perjantaina 40 vuotta täyteen. Halusimme järjestää synttäritapahtuman ja laittaa torstaille ja perjantaille päivttäistavaratuotetarjouksia. Yksi tarjoustuotteista oli tämä jauheliha, jonka hinta oli alkuun 69 senttiä, Prisma Kalevan ryhmäpäällikkö Mikko Mäki kertoo MTV:lle.

Ihmiset hamstrasivat kymmeniä paketteja jauhelihaa

Jauhelihatarjous sai ihmiset sankoin joukoin ostoksille. Ilta-Sanomat kertoi viikonloppuna tarjouksen aiheuttaneen asiakasryntäyksen Kalevan Prismaan. Ryhmäpäällikkö Mikko Mäki kertoo, että jauhelihaa oli varattu valtavat määrät, sillä tarjousta oli mainostettu ennakkoon lehdissä.

– Kaupan näkökulmata pahin tilanne on se, että tuote loppuisi kesken. Sen vuoksi sitä piti varata aika paljon. Perjantaina huomasimmen, että tavaraa riittää hyvin vielä lauantaille. Koska kysymys on tuoretuotteesta, on olemassa aina hävikin riski ja se on tietysti pahin vaihtoehto.

Mäen mukaan kaupassa päätettiin reagoida lauantaina asiaan tiputtamalla jauhelihan hintaa entisestään 40 senttiin. Tässä vaiheessa kysyntä räjähti toden teolla ja jauhelihaa alettiin hamstrata kärrykaupalla. Ilta-Sanomat sai käsiinsä lukijan kuvan, jossa asiakas oli ladannut ostoskärryn täyteen halpoja jauhelihapaketteja.

– Se 40 sentinhinta aiheutti jonkun verran hamstrausta. Meillä kävi kuitenkin yli 20 000 asiakasta ja nämä olivat vain yksittäistapauksia, Mäki sanoo.

Hyvä tarjous vai vastuutonta toimintaa?

Keskutelufoorumeilla Prisman tarjous aiheutti myös närää. Monen mielestä jauhelihan liian halpa hinta ja sen aiheuttama hamstraaminen on nykypäivänä vastuutonta ilmastoa ja hävikkiä ajatellen. Myös Kalevan Prisman Mikko Mäki seurasi viikonloppuna nettikeskustelua.

– Pääsääntöisesti saimme positiivista palautetta asiakkailta. Toki oli niitä yksittäisiä palautteita, joissa kysyttiin, että onko tämä nyt järkevää, Mäki sanoo.

Hävikkiä ei kuitenkaan kaupan puolelta päässyt syntymään, sillä jauhelihat myytiin Mäen mukaan loppuun sunnuntaina kello 15. Lisäksi Mäki muistuttaa, että moni osti jauhelihaa suoraan omaan pakastimeensa, jolloin riski hävikin syntymiseen myös pienenee.

– Kyllä se tempaus kiinnostusta herätti. Tämä ei ollut mikään suunnitelmallinen juttu, mutta synttäreillä pitää olla jotain tarjouksia. Myimme noin 20 000 pakettia jauhelihaa, Mäki paljastaa. 

Voittoa jauhelihojen myynti ei tuottanut tamperelaiselle Prismalle, vaan kauppa oli Mäen mukaan tässä tapauksessa "maksumiehenä". Kyseessä oli siis niin sanottu sisäänheittotuote.

***

Helsinkiläisessä Mall of Triplassa koettiin avajaishuumaa lokakuussa. Tältä näytti K-Supermarketissa pari päivää ennen avajaisia: 

Tältä näyttää Triplan K-Supermarket ennen virallisia avajaisia – kaupassa Suomen ensimmäinen vegebutcher 1:08

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.