Suvi Teräsniskalta on pyydetty pitkään erityistä kokoelmaa – fanien odotus palkittiin: "Tuli maailmanlaajuinen kriisi, mikä hyvin pitkälti muutti kaikkien ihmisten elämää"

11:08
Iskelmägaalan punaisella matolla oli jännittynyt tunnelma

Suvi Teräsniska tarjoilee suomalaisille levyllisen kehtolauluja, joista jokaisella on laulajalle itselleenkin henkilökohtainen merkitys. 

Perjantaina 8. toukokuuta laulaja Suvi Teräsniska ilahdutti seuraajiaan poikkeuksellisella julkaisulla, jolle on artistin mukaan jo pitkään ollut kysyntää: levyllisen herkkiä kehtolauluja. Teräsniskan mukaan hän on läpi uransa saanut kuulijoiltaan viestejä, joiden mukaan useat Teräsniskan kappaleet ovat toimineet monissa suomalaiskodeissa lapsia rauhoittavina kehtolauluina. 

Palautteen innoittamana Teräsniska kysyi jokin aika sitten seuraajiltaan sosiaalisessa mediassa, olisiko kysyntää kokonaiselle kehtolaululevylle. Fanien viesti ja mielipide oli selkeä. 

– Mulle ei ole ikinä tullut Instagramissa niin paljon viestejä kerralla, kuin mitä tuli siihen liittyen. Niitä tuli aivan älyttömästi, kymmenittäin viestejä ihmisiltä, että voitko heti tehdä tuutulaululevyn, kiitos, Teräsniska nauraa. 

Kappaleet nauhoitettiin studiossa tammikuussa, kaikki niin sanotusti studioliveinä vedettyinä. Mikäli nauhoittaessa sattui virhe, ei sitä korjattu erikseen, vaan kappaleen nauhoittaminen aloitettiin alusta. Näin tehtiin niin pitkään, kunnes veto saatiin kerralla purkkiin. 

Kehtolauluista haluttiin tehdä mahdollisimman yksinkertaisia, ja siksi niissä kuullaan vain Teräsniskan laulua sekä taustakitaran sointia. Kappaleet voivat toimia joko kehtolauluina lapsille, tai ylipäätään rauhoittavana musiikkina poikkeustilanteessa elävissä suomalaiskodeissa. Näin ollen erikoislevyn julkaisu sattuu erittäin sopivaan hetkeen, ottaen huomioon maailmalla vellovan erityisen tilanteen.  

– Tuli tällainen maailmanlaajuinen kriisi, mikä hyvin pitkälti muutti kaikkien ihmisten elämää. Yhtäkkiä lapset jäävät kotiin hoidosta ja koulusta, ja se voi aiheuttaa sen, että siellä kotona alkaa seinät kaatua päälle ja joutuu olemaan erotuomarina siellä varmaan usean kerran päivän aikana. 

– Tuli jotenkin sellainen vahva fiilis siitä, että hei, mitä jos julkaistaan nämä laulut nyt, nimenomaan sellaisella Iltalaulut-nimikkeellä, että niiden ei välttämättä tarvitse olla tuutulauluja, vaan ne voivat olla nimenomaan sellaista rauhoittavaa musiikkia siihen iltaan. Sellaista palauttavaa ja ehkä vähän jopa meditatiivista. 

Jokainen levyllä kuultava kappale on jollain tavalla myös Teräsniskalle henkilökohtainen, niihin kaikkiin liittyy jonkinlainen vahva muisto. Suojelusenkeli-kappaleen Teräsniska lauloi esikoispoikansa Terhon ristiäisissä viisi vuotta sitten, Kerron mä sulle lapseni -kappaleen puolestaan kymmenvuotiaana pikkuveljensä ristiäisiäisissä. Pilvipeiton alla oli aikoinaan yksi Teräsniskan suosikeista hänen laulaessaan nuorena kuorossa. 

– Olin jo ehkä silloin 12-vuotiaana semmoisten koskettavien laulujen tulkki, mikä on sitten myöhemmin tullut mulle myös ammatiksi. 

Teräsniska toivoo, että laulut toimivat rauhoittavana voimana suomalaiskodeissa erittäin poikkeuksellisina aikoina. Hän kertoo itse olevansa huolissaan siitä, miltä yhteiskunta tulee näyttämään kriisiajan jälkeen ja kuinka tulevat sukupolvet siitä selviävät. Teräsniska kertoo olevansa erityisen huolissaan niin omien lastensa kuin nuoremman pikkuveljensä tulevaisuudesta. 

– Hänelläkin on haaveita ja unelmia, niin mitkä niistä säilyvät sitten realistisina. Koska velkaa tällainen aiheuttaa ihan maailmanlaajuisesti, niin miten tästä sitten kansakuntana noustaan ylös. Se ehkä mietityttää itseä kaikista eniten. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja