Suomalaiset yrityspäättäjät tyytymättömiä hallituksen toimiin innovaatioiden tukemisessa

Hallitus on päässyt sopuun yritystukipaketista – tuki suuruudeltaan satoja miljoonia euroja 2:39
Hallituksen myöntämistä yritystuista kerrottiin uutisissa viime kuussa.

Korkeakouluille toivotaan lisää rahoitusta.

Suomalaiset yritysjohtajat arvostelevat hallituksen toimia innovaatioiden edistämiseksi. Immateriaalipalveluyritys Kolster teetti kyselyn, jossa 70 prosenttia siihen vastanneista yritysjohtajista sanoo, etteivät hallituksen toimet edistä oman yrityksen menestystä tai innovointia.

Vastanneista viisi prosenttia arvioi hallituksen tekojen edistäneen kasvua omassa yrityksessään.
Vastaajien mukaan ongelma on, että innovaatioiden kaupallistamisessa suomalaiset yritykset junnaavat paikallaan. Tätä mieltä oli 93 prosenttia.

– Jos osaaminen on hyvää, innovaatiot tuovat nopeasti takaisin siihen käytetyt lainamiljoonat, ja koko yhteiskunta hyötyy. Innovaatiot happanevat hyllyihin, kun niitä ei saada asiakkaiden käyttöön maailmalla, sanoi Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helasuo tiedotteessa.

Kaupallistamisen ongelmiin pitäisi Helasuon mukaan puuttua kiireesti ja jämäkästi.

Vastaajien mielestä suomalaisten yritysten innovointia ja menestystä auttaisi parhaiten korkeakoulujen rahoituksen lisääminen. Vastaajista 83 prosenttia piti korkeakoulujen tutkimusrahoitusta erittäin tai melko tärkeänä.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 200 yrityspäättäjää, joista puolet toimitusjohtajia. Yrityksistä 60 prosenttia oli joskus saanut tukea Business Finlandilta. Yli puolet edusti yrityksiä, joiden liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa.

Business Finland jakoi viime vuonna innovaatiorahoitusta noin 570 miljoonaa euroa. Koronakevään aikana yritysten liiketoiminnan kehittämiseen on myönnetty häiriötilanteen tukia liki 540 miljoonan euron arvosta.

Lue myös:

    Uusimmat