Kari Aihinen kaappasi lappeenrantalaisperheen keittiön kaksi vuotta sitten – Otto-poika, 17, innostui elämäntapamuutoksesta ja laihtui 30 kiloa

Lappeenrantalaisperhe sai Kape Aihisen opeilla aikaan elämäntapamuutoksen – perheen poika Otto, 17, laihtui 30 kiloa 0:35
Lappeenrantalaisperhe sai Kape Aihisen opeilla aikaan elämäntapamuutoksen – perheen poika Otto, 17, laihtui 30 kiloa, katso muutoskuvat

Viime Kaappaus keittiössä -kaudella Kari Aihinen saapui lappeenrantalaisperheen luo, jossa ainoastaan perheen äiti teki ruokaa eikä perheen miehet vaivautuneet edes lämmittämään sitä mikrossa. Julkkiskokki antoi perheen pojille kipinän kokkailuun ja siinä samassa lähti myös painoa.

Julkkiskokki Kari ”Kape” Aihinen laittaa jälleen suomalaiskotien keittiöitä kuntoon uudella Kaappaus keittiössä kaudella. Edellisellä kaudella mukana oli lappeenrantalaisperhe, jossa päävastuun ruoanlaitossa oli ottanut perheen äiti Nina.

Perheen pojat Otto, 17, ja Aatu, 11, sekä isä Jyrki viihtyivät mieluummin pelaamassa kuin keittiössä patojen äärellä kokkaamassa. Perheen miehet eivät saaneet usein aikaiseksi edes lämmittää edellisen päivän ruokaa, vaan odottivat Ninan tuloa. Jyrkin kokkauspäivinä tarjolla oli usein valmisruokaa lähikaupasta, ”pitsalärpäkkeitä”, niin kuin Nina toteaa.

Paino putosi samalla

Äiti toivoi, että Kapen vierailun myötä myös isä ja pojat innostuisivat kokkailusta. Haave kävi lopulta toteen, ja Kape sai heissä aikaan kokkauskipiniän.

Pari vuotta myöhemmin, kuvausten jälkeen lappeenrantalaisperheen keittiössä häärää äidin lisäksi myös muut perheenjäsenet. Ruoka saattaa olla valmiina, kun yrittäjäksi alkanut Nina-äiti saapuu töistä kotiin.

Innostus ruoanlaittoa kohtaan kasvoi niin kovin, että siinä sivussa Otolla on tippunut painoa huima määrä.

– Siitä se sitten lähti parempaan suuntaan. Otto laihtui kuvausten jälkeen yli 30 kiloa. Hän on alkanut syömään tosi säännöllisesti ja terveellisesti. Hän tekee itse myös ruokaa, jonka jälkeen hän siivoaa jälkensä keittiössä, Nina kertoo perheen kuulumisista MTV Uutisille.

Näin muutos on vaikuttanut perheeseen, katso yltä videolta!

Ennen perheessä oli tapana tehdä ruokaa lihoista, jotka lilluivat valmismarinadeissa. Enää sellainen ei nuorten miesten makunystyröille kelpaa.

– Otto on todella hyvä maustamaan ja hän tekee paljon aika erikoisiakin ruokia. Kasvikset ovat isona osana ruokaa.

– Pojat pitävät myös Jyrkin kokkailuista, erityisesti jauhelihastroganoffista.

Otolle ei maistuu tätä nykyä enää herkut. Jos perhe herkuttelee yhdessä esimerkiksi television ääressä, on sipisen tilalle vaihtunut ravinnerikkaat pähkinät.

– Me muut saatamme välillä syödä jotain herkkuja, mutta Otto ei syö enää ollenkaan. Sokeri on hänellä täysin pannassa, Nina toteaa.

Viesti Kapelle

Perheen pojat olivat jo ennen elämäntapamuutosta aktiivisia liikkujia. Aatu harrastaa koripalloa, Otto jalkapalloa. Innostus liikkumista kohtaan on voimistunut entisestään.

– Otolla saattaa nykyisin olla kello soimassa aamukuudelta, että hän pääsee heittämään kymmenen kilometrin juoksulenkin. Jalkapallo on tullut myös enemmän elämään. Nykyisin hän pelaa kolmea sarjaa.

Perhe summaa Kapen vierailun yhteen sanaan.

– Kiitos! Nina viestittää julkkiskokille. 

Kaappaus keittiössä -ohjelma palaa uusin, 7. tuotantokauden jaksoin MTV3-kanavalle ja mtv-palveluun torstaina 2.9. klo 20.

Kari Aihinen menee uudella kaudella sanattomaksi nähdessään Timon keittiön - limutölkkien ja pitsalaatikoiden määrä saa julkkiskokin pöyristymään.

Lue myös:

    Uusimmat