Mainos

Suurlähettiläs Viinanen häirintäepäilystä IS:lle: Minua ei epäillä

Heinäkuussa kerrottiin epäilystä, jonka mukaan suurlähettiläs Jarmo Viinanen olisi ahdistellut alaisiaan ja lähetystövieraitaan. Nyt Viinanen on kiistänyt epäilyt, kertoo Ilta-Sanomat.

Suomen Tukholman-suurlähettilästä Jarmo Viinasta epäiltiin heinäkuun alussa seksuaalisesta häirinnästä työpaikallaan. Tuolloin kerrottiin ainakin yhden Viinasen alaisen eronneen tehtävistään alkuvuoden aikana. Lisäksi lähetystössä kerrottiin olevan käynnissä ulkoministeriön sisäinen tarkastus.

Nyt Viinanen kuitenkin kiistää olevansa epäiltynä.

– Asian keskeneräisyyden vuoksi en kommentoi tätä asiaa. Sen kuitenkin haluan täsmentää, ettei minua epäillä, eikä missään vaiheessa ole epäiltykään, seksuaalisesta häirinnästä, Viinanen sanoi Ilta-Sanomille.

Aikaisemmin Viinanen ei ole suostunut kommentoimaan asiaa lomansa vuoksi.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) vahvisti MTV:lle heinäkuun alussa, että Tukholman-suurlähetystössä on käynnissä sisäinen tarkastus. Soini kommentoi tuolloin, että häirintäepäilyyn suhtaudutaan ministeriössä vakavasti.

0:44

Ulkoministeriö on jo aiemmin kommentoinut, että Tukholman-edustustoon tehty tarkastus on normaali tarkastusmenettely ja se liittyy työyhteisön sisäisiin asioihin. Muuten asiaa ei suostuttu kommentoimaan sen keskeneräisyyden vuoksi.

Ulkoministeriöstä kerrottiin maanantaina IS:lle, että Viinasen vastine häirintäepäilyyn oli saapunut heille. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.