Suurlähettiläs Valtasaari lähetyksessä: Edes taksit eivät ajaneet suomalaisten entiselle asuinalueelle

Suomen suurlähettiläänä Washingtonissa toiminut Jukka Valtasaari vei Studio55.fi-katsojat tänään nojatuolimatkalle monikulttuuriseen New Yorkin kaupunkiin.

1800-luvulla kaupunkiin tuli noin 500 ihmistä päivässä. 1800- ja 1900-luvuilla New York oli myös eurooppalaisten siirtolaisten tärkeä tulosatama.

– Itse kaupungin asukkaista neljäsosa on amerikanafrikkalaisia, yksi neljäsosa latinoita ja viidesosa juutalaisia. Sitten on italialaisia ja irlantilaisia. Kaupungissa ei newyorkilaista valtaväestöä olekaan, kertoi suurlähettiläs Jukka Valtasaari Studio55.fi-ohjelmassa.

Monikulttuurisuus on näkynyt myös kaupungin eri osissa. Suuri osa suomalaisista maahanmuuttajista asui vielä 1920-luvulla Harlemissa.

– Myöhemmin suomalaiset muuttivat Brooklyniin. Harlemista tuli mustien kaupunki, ja se oli niin vaarallinen, että edes taksit eivät kulkeneet sinne. Nykyäänhän kaupunginosa on taas hieno.

Monikulttuurinen New York on erilaisten elämänkohtaloiden sulatusuuni. Unelmat ja varakkuus kohtaavat historiallisella Wall Streetilla.

– New Yorkissa on kyse etnisyydestä, maahan tulosta ja rahasta. Ne kaikki yhdistyvät historiallisella Wall Streetilla.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Jukka Valtasaari kertoi New Yorkista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja