Tiesitkö tämän? New York pähkinänkuoressa

The City of New York, lempinimeltään The Big Apple eli iso omena on väkiluvultaan Yhdysvaltain suurin kaupunki. Se sijaitsee New Yorkin osavaltiossa, Yhdysvaltain koillisrannikolla.

New York on rakennettu kolmelle saarelle: Manhattanille, Staten Islandille ja Long Islandille. Kaupunki on jaettu viiteen hallintoalueeseen, jotka ovat Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens ja Staten Island.

Lento Helsingistä New Yorkiin kestää noin kahdeksan tuntia. Reittiä liikennöivät ainakin Finnair ja American Airlines. Edullisimmillaan New Yorkiin lentää noin 500 eurolla.

Hotellihuoneen keskihinta kaupungissa on 153 euroa vuorokaudelta. Matkatessasi omatoimisesti huomaa, että Yhdysvaltoihin saapuvilta henkilöiltä vaaditaan sähköinen matkustuslupa, ESTA. Lomake on täytettävä internetissä viimeistään 72 tuntia ennen matkaa.

Shoppailijan paratiisi

New Yorkissa vierailee vuosittain 40 miljoonaa turistia. Suosittuja nähtävyyksiä ovat muiden muassa Empire State Building, Vapaudenpatsas, Broadwayn teatteriesitykset, Guggenheimin museo ja Central Park.

New Yorkia voisi luonnehtia myös shoppailijan paratiisiksi, sillä kaupunki on pullollaan niin suuria tavarataloja kuin pieniä erikoisputiikkejakin. Maksuvälineenä toimii luottokorttien lisäksi Yhdysvaltain dollari, jonka kurssi (19.4.2011) on 1,42 eli yksi euro on noin 1,4 dollaria, ja toisinpäin yksi dollari on noin 0,7 euroa.

Nälkää New Yorkissa ei tarvitse kenenkään nähdä. Kansojen sulatusuuniksikin kutsutusta kaupungista löytyy syötävää paitsi pikaruuan ystäville ja rohkeille etnisten keittiöiden kokeilijoille, myös gormet-ruoan rakastajille. Älä lähde New Yorkista ennen kuin olet maistanut paikallisten suosikkia, savulohella ja tuorejuustolla täytettyä bagelia!

Ravintoloissa asioidessasi muistathan jättää tarjoilijalle tippiä. Sopiva määrä on noin 15 – 20 prosenttia laskun loppusummasta.

Aikaero Suomen ja New Yorkin välillä on - 7 tuntia.

Kuva: Colourbox.com

Lähteet: www.hotels.com, www.e-bookers.com, www.mondo.fi, www.wikipedia.org, www.nygo.com, www.kalevatravel.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja