Suuntaa näille festivaaleille, kun haluat riisua ja riehua

Maailma on täynnä mitä kummallisimpia festivaaleja. Myös kaksi suomalaista tapahtumaa mahtuu mukaan erikoisimpien festivaalien listaukseen.

Perinteinen El Colacho (vauvahyppely) järjestetään vuosittain Espanjassa. Siinä paholaisiksi pukeutuneet miehet loikkivat maassa matolla makaavien vauvojen yli. Keskellä katua tapahtuvan seremonian uskotaan karkottavan vauvojen perisynnit.

Japanissa järjestetään keväisin Kanamara Matsuri -festivaali, joka on tunnettu myös hedelmällisyysfestivaalina. Suuria miehen sukupuolielimiä esittäviä patsaita marssitetaan kadulla, ja kojuilla myydään elimen muotoisia matkamuistoja ja elintarvikkeita.

San Fermin on espanjalainen festivaali, johon kuuluu erikoinen ohjelmanumero: sonneja pakoon juokseminen. Sadat nuoret miehet ja naiset riskeeraavat enemmän kuin terveytensä, kun he juoksevat kadulla raivopäisten sonnien edellä.

Ruoalla saa leikkiä

Espanjalainen La Tomatina on maailman suurin ja sotkuisin ruokasota. Tapahtuma järjestetään elokuun viimeisenä keskiviikkona Valencian kaupungissa. Siinä paikalliset ja turistit heittelevät rekkalavallisia kypsiä tomaatteja antaumuksella toisiaan päin.

Japanilainen tapahtuma Hadaka Matsuri tunnetaan myös nimellä alaston festivaali. Tuhannet miehet esiintyvät julkisesti lähes alasti, vain minimaaliset valkoiset lanneliinat lanteillaan. Festivaaleja järjestetään vuosittain eri osissa Japania. Kyseessä on vuosisatoja vanha shintolaisseremonia.

Mutafestivaalit järjestetään Boryeongin kaupungissa Etelä-Koreassa. Kaupungin mudalla kerrotaan olevan kosmeettisia ominaisuuksia. Joka vuosi heinäkuun tienoilla järjestettävillä festivaaleilla vierailijat pitävät hauskaa ja käärivät itsensä terapeuttiseen mutaan.

Monkey Buffet järjestetään Thaimaassa vuosittain. Pyöreä vati, joka on halkaisijaltaan noin 10 metriä, täytetään tuoreilla hedelmillä ja vihanneksilla. Sen jälkeen apinat syövät niitä aggressiivisesti.

Älä unohda näitä

24 tuntia kestävä avioliittomaraton järjestetään vuosittain New Yorkissa. Sen aikana onnekkaat pariskunnat menevät naimisiin, ja lisäksi maratonin aikana voi voittaa häämatkan, lahjakortteja ja illallisia. Tapahtuma järjestetään tietenkin ystävänpäivänä, joka on paremmin tunnettu Pohjois-Amerikassa rakastavaisten päivänä.

Hampurilaisensyönnin maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty vuosittain syyskuussa Chattanoogassa Yhdysvalloissa, mutta viime vuonna tapahtuma peruttiin.

Nokkosensyönnin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään vuosittain kesäkuussa Englannissa.

Heinolan saunomisen maailmanmestaruuskilpailut ylsivät myös maailman erikoisimpien festivaalien joukkoon.

Utan Byxor Festivaali järjestetään Helsingissä kesäkuussa. Ideana on viettää kesäpäivän juhlaa housut kintuissa.

Lähteet: www.hillmanwonders.com, http://uk.weather.com, www.2camels.com, www.utanbyxor.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja