Suunnittelija arvelee: Madeleinen puku saattaa aiheuttaa närää

Morsmaikku-hääliikkeen perustaja Johanna Lätti arvelee, että prinsessa Madeleinen hääpuku ei tule olemaan kovin prinsessamainen.

Vuonna 1988 Morsmaikun perustanut pukusuunnittelija Johanna Lätti on seurannut hääpukutrendejä lähietäisyydeltä vuosien ajan. Monet kuninkaalliset häät nähnyt Lätti uskoo prinsessa Madeleinen astelevan alttarille lauantaina tyylikkäässä asussa.

– Jäykän kuninkaallista asua korkeine kauluksineen ja pitkine hihoineen ei varmaan nähdä. Madeleinella on kuitenkin rohkeutta, joten odottaisin jotain ihanan kevyttä ja laskeutuvampaa. Jos hän laittaa aivan leveän helman laahuksineen, niin olen ihan vähän pettynyt, suunnittelija toteaa MTV3.fille.

Herttuatar Catherinen yllä nähtiin hääpäivänä pitkähihainen pitsinen puku. Kruununprinsessa Victorialla puolestaan oli täysin valkoinen asu.

– Madeleinen puku on varmasti vähän tyylikkäämpi ja aikuismaisempi, kuin jos hän olisi mennyt naimisiin viisi vuotta sitten silloisen poikaystävänsä kanssa. Nyt sulhanenkin on hieman vanhempi, joten jännä nähdä, miten se vaikuttaa, Lätti miettii.

Prinsessa Madeleinen hääpuvun on uutisoitu olevan muotitalo Valentinon luomus. Lätti uskoo, ettei ulkomainen pukusuunnittelija välttämättä ole ruotsalaisten mieleen.

– Ruotsin kuningashuone on perinteisesti käyttänyt ruotsalaissuunnitteilijoita. Se saattaa aiheuttaa keskustelua, jos valinta on tällainen iso muotitalo. Se voi aiheuttaa närää.

Lätti arvelee hääpuvun väriksi valkoista, vaaleaa nude tai pastillisävyä.

– Monen väriset puvut on nähty hänen päällään jo aikaisemmin. Valkoinen voi olla hääpuvun väri siksi, koska sitä ei ole aiemmin ollut. Puvun valinta riippuu siitä, kuinka paljon hänen pitää miellyttää muita, ja kuinka paljon painoarvoa hän laittaa sille mitä kansa sanoo vai tekeekö päätöksensä välittämättä muiden mielipiteistä.

Häävieraiden yllä pukusuunnittelija odottaa näkevänsä raikkaita sävyjä.

– Vadelmanpunaista, nudea, korallinvihreää… Niitä odotan kyllä ilolla, Johanna kertoo.

(MTV3 – SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja