Suunnittelemassa keittiöpuutarhaa? Lue puutarhurin vinkit

Viherpeukaloilla on kesän istutusten suunnittelu kiihkeimmillään. Tässä vaiheessa vuotta puutarhurin tärkeimmät työkalut ovat kuitenkin vielä lyijykynä ja ruutupaperi. 

Mitä keittiöpuutarhan suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon ja mitä hyötyä suunnittelusta on? Kysymyksiin vastasi puutarhuri Adrian Evans.

- Kun suunnittelet keittiöpuutarhaa, mieti sitä paikkaa mihin keittiöpuutarha tulee. Mieti kokonaisuutta ja kuvittele miltä lopputulos näyttää. Mieti miten voit yhdistelemällä lehtien eri värejä, rakenteita ja muotoja, saada miellyttävän lopputuloksen. 

Yhdistelemällä kukkivia kasveja ja vihanneksia, lopputuloksesta tulee aina mielenkiintoisempi. Arkkitehtoonisia kasveja, kuten latva-artisokkia voi käyttää myös kiinnostavina katseenvangitsijoina, Adrian neuvoo.

Tärkeintä ei ole siis pelkästään tuottoisa keittiöpuutarha, vaan myös visuaalinen nautinto. Jos kasvit ja vihannekset kasvavat puutarhassa koko kesän, miksi niistä ei voisi nauttia myös silmänruokana.

Hyvän suunnittelun pohjalta on helppo ostaa siemenet, esikasvattaa kasvit ja istuttaa ne puutarhaan piirustusten mukaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee myös puutarhasuunnitteluun.Lue myös:

    Uusimmat