Suunnitelmissa vappupiknik? Muista nämä käytännön asiat

Piknikille kannattaa varustautua oikein, jotta päivästä tulee vaivattoman onnistunut. Lue vinkit vappupiknikille.

Vappu on lähestulkoon virallinen lupa kaivaa piknikkamppeet esille ja viettää rattoisia eväshetkiä luonnon helmassa. Näillä vinkeillä vappupiknik ja kesän muutkin piknikit sujuvat vaivatta.

Kalusteet tilanteen mukaan

Jos piknikin haluaa järjestää viimeisen päälle, kannattaa ottaa mukaan pienet retkikalusteet. Niiden ääressä on mukavampi evästää etenkin, jos ulkona on tarkoitus viipyä pidempään.

– Kokoontaitettavat pöydät ja tuolit ovat helppoja kuljettaa ja nopeita asetella paikoilleen, ja niillä tunnelmasta saa hiukan juhlavamman. Niille on myös käyttöä myöhemminkin kesällä, esimerkiksi mökillä tai kotipihassa, toteaa markkinointikoordinaattori Riikka Leskinen JYSK:stä.

– Jos piknikseurueessa on mukana iäkkäämpiä ihmisiä, heidän on mukavampi istua tuolissa kuin maassa huovan päällä.

Jos retkikalusteita ei ole, varaudu vaihtelevaan säähän kunnon alustalla. Viltti tai lakana on hyvä vaihtoehto, mutta hyvin varustautunut puistoretkeilijä ennakoi myös kostean maan aiheuttamat ongelmat ottamalla mukaan muovieristeen. Muovialustaan saa materiaalia helposti esimerkiksi jätesäkeistä saumat ratkomalla.

Kunnon astiat ja hyvä kori

Kertakäyttö- tai muoviastiat ovat piknikille painavia arkiastioita parempi vaihtoehto näppäryytensä takia. Jälkiruokakahvit ja -teet kulkevat piknikille kuumina kätevästi termospullossa. Lasten suihin sopivampi smoothie taas pysyy termospullossa raikkaan kylmänä. Pakkaamisessa on kaksi tärkeää sääntöä: muista varata kylmälaukut ja kylmäkallet ruoille, ja pakkaa kaikki niin, että kantaminen on mahdollisimman helppoa.

– Tukevat piknikkorit ovat mukavampia kantaa kuin muovikassit, ja niihin on myös helpompi pakata tavarat siististi. Jos painoa tulee niin paljon, voi myös maastosta riippuen kokeilla vetolaukkua – niitä onkin jo muutamana vuonna näkynyt paljon piknikien ammattilaisilla, nauraa Riikka Leskinen JYSK:stä.

Yhteistä tekemistä mukaan

Piknikillä aika kuluu rattoisasti syöden, jutustellen ja auringosta nauttien. Jos niiden lisäksi kaivataan vielä jotain yhteistä tekemistä, mukaan kannattaa napata mölkky, petankki tai joku muu viihdyttävä pihapeli.

– Esimerkiksi lapset saattavat helposti pitkästyä ilman tekemistä. Ja pieni peliturnaus on hauskaa puuhaa myös aikuisille.

Muista: Tärkein piknikille pakattava varuste on roskapussi, johon ruokahetken jäljet tulee ehdottomasti muistaa kerätä. Niin piknikin valmistelu kuin jälkien siivous sujuu mukavasti, kun mukaan otetaan koko perhe!

LUE MYÖS:

(MTV LIFESTYLE – DESKI)

Lue myös:

    Uusimmat