Suunnitelmat julki – näin Edis Tatli etenee kohti MM-ottelua

Pekka Mäki: Edis Tatlin tavoite on yhä maailmanmestaruudessa 7:10

Nyrkkeilyn kevyen sarjan Euroopan mestari Edis Tatli on luopunut mestaruusvyöstään ja keskittyy pelkästään maailmanmestaruuden tavoittelemiseen. Valmentaja Pekka Mäen mukaan suomalaisnyrkkeilijälle kaavaillaan seuraavaa ottelua tämän vuoden lopulle tai ensi vuoden alkuun.

Video: Valmentaja Mäki kommentoi Tatlin tulevaisuutta aiemmin elokuussa.

– On mahdollista, että silloin järjestetään eräänlainen karsintaottelu, jonka voittaja pääsee iskemään MM-vyöstä, Mäki kertoo tiedotteessa.

Mäen mukaan Euroopan ammattinyrkkeilyliitto olisi halunnut, että Tatli olisi puolustanut Euroopan mestaruuttaan "kenties jo marraskuussa".

– Me sen sijaan haluamme keskittyä nyt pelkästään MM-projektiin.

Tatli on sijoitettu tällä hetkellä suuren IBF-nyrkkeilyliiton arvolistalla neljänneksi ja WBC-liiton listalla yhdenneksitoista. Hän on aiemmin otellut MM-tittelistä vuonna 2014, jolloin kuubalainen Richar Abril oli etevämpi.

Nykyinen kevytsarjan kärkinimi Mikey Garcia voitti IBF- ja WBC -liittojen mestaruudet heinäkuussa ottelussa Robert Easter Junioria vastaan. Nyrkkeilymaailmassa on jo tovin ajan spekuloitu, että Garcia siirtyisi ylempään painoluokkaan.

Lue myös:

    Uusimmat