Edis Tatlin arkkivihollinen luopui EM-vyöstä – titteliotteluun uusi vastustaja

Edis Tatlin ja nyrkkeilyn kevyen sarjan hallitsevan Euroopan mestarin Francesco Pateran ottelu ei toteudu belgialaisen luovuttua EM-vyöstään vapaaehtoisesti.

Patera lähtee tavoittelemaan seuraavaksi WBA-liiton Interim-mestaruutta. Tatli säilyy EM-haastajana ja kohtaa titteliottelussa italialaisen Gianluca Ceglian.

EM-ottelun ajankohdasta neuvotellaan paraikaa. Tatlin manageri Pekka Mäki uskoo, että ottelu järjestetään vielä ennen kesää.

– Huhtikuu voisi olla mahdollinen kuukausi tälle tapahtumalle. Yritämme saada ottelun Suomeen, ja tilanne selvinnee lähiviikkoina, Mäki sanoo tiedotteessa.

Gianluca Ceglia on 30-vuotias nyrkkeilijä, joka on voittanut sekä Italian kevyen sarjan mestaruuden, IBF-liiton International-mestaruusvyön että Euroopan unionin alueen mestaruuden.

Hänen edellinen ottelunsa nähtiin maaliskuussaa 2019, jolloin Ceglia kukisti maanmiehensä Pasquale Di Silvion näyttävästi tyrmäyksellä. Myös Edis Tatli on kohdannut Di Silvion vuonna 2011, ja tuolloin suomalainen voitti ottelun pistein.

Tatli kukisti tittelistä luopuvan Pateran EM-ottelussa Turussa toukokuussa 2017, mutta koki saman vuoden joukukuussa tappion Helsingin Kisahallissa.

Lue myös:

    Uusimmat