Mestari väistyi – Edis Tatli otti askeleen lähemmäs nyrkkeilyn MM-ottelua: "Pallo kolahtaa sinne aika nopeasti"

Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Mikey Garcia on luopunut kevytsarjan IBF-liiton mestaruudestaan. Tämä nostaa suomalaistähti Edis Tatlia entistä lähemmäs nyrkkeilyn MM-ottelua.

Pääkuvan videolla Edis Tatli tuoreessa Tanssii Tähtien Kanssa -haastattelussa.

Tatlin edellä suuren IBF-nyrkkeilyliiton arvolistalla on aiemman kolmen nyrkkeilijän sijaan enää kaksi iskijää: Ghanan Richard Commey ja Venäjän Isa Chaniev. Tatlin valmentaja Pekka Mäki on tästä käänteestä ilahtunut.

– Se on hyvä, että lähtee mestari pois ja näiden kahden (Commeyn ja Chanievin) välillä katsotaan, kumpi on mestari. Tatli on varmaan seuraava haastaja tulevalle mestarille. Se sopii hänen tanssiharrastuksensakin aikatauluihin hyvin, Mäki sanoo MTV Sportille viitaten siihen, että Tatli on mukana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

Mäki on aiemmin kertonut, että Tatlille saatettaisiin järjestää vuodenvaihteessa eräänlainen karsintaottelu, jonka voittaja pääsisi iskemään MM-vyöstä. Mäki kertoo nyt, että tämä mahdollisesti järjestettävä ottelu voitaisiin nähdä vuodenvaihteen jälkeen.

– Kun Edis on listalla noin ylhäällä, kyllä pallo kolahtaa sinne Ediksen kohdille aika nopeasti. 

Sikäli kuin kaikki onnistuu, Tatli voisi Mäen mukaan päästä MM-otteluun ensi keväänä. MM-unelma elää kiteytetysti entistä vahvempana.

– Se on askeleen lähempänä.

Tatli on aiemmin otellut MM-tittelistä vuonna 2014, jolloin hän hävisi kuubalaiselle Richar Abrilille. Kaksi kuukautta sitten Tatli luopui vapaaehtoisesti kevyen sarjan EM-tittelistään, syynä nimenomaan maailmanmestaruuden jahtaaminen.

Lue myös:

    Uusimmat