Sutimista ja kiilaus Kimi Räikkösen kylkeen – Max Verstappenin starttiongelma paikallistettu

Max Verstappenin starttiongelmien syy on paikallistettu, mutta Red Bullin hollantilaiskuskin mukaan se on vaikea korjata.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen tunnetaan vahvoista lähdöistään, mutta viime aikoina hänellä on ollut ongelmia tällä osastolla. Belgiassa viime viikolla hän jäi sutimaan ruutuun, minkä jälkeen hän yritti paikata tappiotaan rohkealla liikkeellä avausmutkassa. Tämä johti kolariin Kimi Räikkösen kanssa, mikä pilasi molempien kilpailun. 

Red Bull on yrittänyt selvittää sutimisongelmaa ennen Italian GP:tä. 

– Me tiedämme, mikä on ongelmana, mutta sitä on erittäin vaikea ratkaista. Toivottavasti uusi moottori korjaa tilannetta. Meillä tuntuu olevan ongelmia siinä hetkessä, kun vapautan kytkimen, Verstappen selvittää F1-sarjan verkkosivuilla

– Jos tilannetta vertaa viime vuosiin, niin aiemmin en menettänyt sijoituksia huonossa startissa ja ohitin muita hyvässä startissa. Nyt pidän sijoitukseni hyvässä startissa ja menetän niitä huonossa. Tilanne on siis hankala. 

Verstappen ei luonnollisesti kertonut kaikkia yksityiskohtia ongelmasta. 

– Vaihe ykkösvaihteelta kakkoselle, se hetki on hankala. 

Hollantilaisella on edessään ohitusurakka Monzassa, sillä hän starttaa joukon peräpäästä uuden moottorin tuomien lähtöruuturangaistuksien takia


Lue myös:

    Uusimmat