Susitervehdys johti pelikieltoon – Turkin johtajat ottavat ärhäkkäästi kantaa: "Mahdotonta hyväksyä"

Jude Bellinghamin erikoisen pelikiellon lisäksi Uefa langetti perjantaina Turkin Merih Demiralille kahden ottelun pelikiellon poliittisesti latautuneesta tuuletuksesta Itävalta-neljännesvälierän yhteydessä. Päätös on herättänyt tuoreeltaan kuohuntaa.

Turkin molemmat maalit neljännesvälierässä tehnyt Demiral tuuletti maalejaan niin sanotulla susitervehdyksellä. Ele on liitetty Turkissa toimiviin ultranationalistisiin liikkeisiin ja puolueisiin. Se on myös ultranationalistisesta ja rasistisesta ideologiasta tunnetun turkkilaisen Harmaat sudet -ryhmän tervehdys.

Turkin varapresidentti Cevdet Yilmaz kuvaili Reutersin mukaan Uefan päätöstä "mahdottomaksi hyväksyä" ja odottaa sanktiota muutettavaksi. Turkin jalkapalloliitto on myös valittanut tuomiosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen. 

Ennen päätöksen julkaisua myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ehti ottaa tilanteeseen kantaa.

– Kysyykö kukaan, miksi Saksan maajoukkueen pelipaidassa on kotka tai Ranskan paidassa kukko? Merih osoitti eleellään innostuneisuutta, Hollanti-puolivälierään osallistumista suunnittelevan Erdoganin kerrotaan sanoneen toimittajille Reutersin mukaan.

Turkki kohtaa EM-kisojen puolivälierässä myöhään lauantai-iltana Hollannin.

Juttua päivitetty kello 14.30. Lisätty maininta Turkin jalkapalloliiton valituksesta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen.

Mitkä joukkueet etenevät EM-välieriin? Urheilutoimittaja kertoo ennakkosuosikkinsa 10:21
Mitkä joukkueet etenevät EM-välieriin? MTV Urheilun Riku Hellanto kertoo ennakkosuosikkinsa

 

 

Lue myös:

    Uusimmat