Asiantuntijoilta karu arvio Englannin EM-pyristelystä – "Jossain vaiheessa kosahtaa"

Mitkä joukkueet etenevät EM-välieriin? Urheilutoimittaja kertoo ennakkosuosikkinsa 10:21
Mitkä joukkueet etenevät EM-välieriin? Urheilutoimittaja kertoo ennakkosuosikkinsa.

Jalkapallon EM-kisojen puolivälierät huipentuvat lauantaina kahdella ottelulla, kun Hollanti ja Turkki sekä Englanti ja Sveitsi iskevät yhteen. 

Tahmeasti läpi kisojen esiintynyt Englanti joutuu kovaan testiin, kun vastaan asettuu hallitsevan mestarin Italian edellisellä kierroksella pudottanut Sveitsi. Paranevatko Englannin otteet vai jatkuuko Sveitsin ilotulitus?

MTV Urheilun asiantuntijat Mika Väyrynen ja Antti Niemi antoivat oman näkemyksensä lauantai-illan ottelupareista ja jatkoon menijöistä.

Englanti–Sveitsi

Niemi: Sveitsi

– Sveitsi on hyvä joukkue, mutta Englannilla on edelleen potentiaalia. Niillä hyökkäyspään nimillä pitäisi kyllä saada asioita aikaan. Nyt oli lähtö jo todella lähellä ennen kuin Bellingham veti kanin hatustaan. Koko ajan odotamme, milloin Englanti puhkeaa kukkaan. Eipä sitä ole nyt tapahtunut. Miten se yhtäkkiä muuttuisi?

– Jos puhtaasti materiaalia katsoo, niin Englanti on suosikki, mutta minä kallistun Sveitsin puoleen, jos Englanti jatkaa siten, miten ovat pelanneet. Jossain vaiheessa se kosahtaa. Se oli nyt jo tosi lähellä ja nyt on astetta laadukkaampi porukka vastassa. Kun he ovat useamman pelin pelanneet alle oman potentiaalinsa, niin miten se muuttuisi nyt hirveästi?

Väyrynen: Sveitsi

– Näiden kisojen perusteella Sveitsi, joka oli hyvä myös Italiaa vastaan. Englannin Slovenia-peli ei antanut hirveästi luottoa. Tietysti se vaikuttaa, tekeekö Gareth Southgate mitään muutoksia avauskokoonpanoon. Sveitsi on ollut hyvä läpi turnauksen. Vähintäänkin Italia-peli näytti sen, että ovat valmiita menemään pitkälle.

Hollanti–Turkki

Niemi: Hollanti

– Itävalta oli parempi joukkue suurimman osan pelistä. Lopputulos ratkaisee. Hollanti on vähän sellainen, ettei porukka nosta sitä puheissa sinne finaaliin, mutta mielestäni he ovat sellainen joukkue, jolla on kuitenkin aika hyvä materiaali. Kallistun Hollantiin. Erittäin tasaista.

Väyrynen: Hollanti

– He olivat hyviä Romaniaa vastaan, vaikka ei tietenkään välttämättä paras mittari ollut. Siellä oli paljon niitä asioita, joita olen toivonut jo pitkään Hollannin pelaamisessa. Hyökkääminen oli paljon tehokkaampaa, ja tuntuu, että Cody Gakpo on sellainen pelaaja, joka pystyy itse luomaan uhkaa. Turkilla tulee olemaan ongelmia sen kanssa.  

Lue myös:

    Uusimmat