Susijengin Olivier Nkamhoua ryhtyy ammattilaiseksi – sopimuksessa mielenkiintoinen NBA-maininta

Tulosruutu: Susijengi hävisi olympiakarsinnoissa Bahamalle

Susijengin laitahyökkääjä Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigassa ja FIBA:n Mestarien liigassa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää mielenkiintoisen NBA-pykälän.

Nkamhoua pelasi viimeiset viisi vuotta Yhdysvaltojen yliopistokoripalloa Tennesseessä ja Michiganissa.

– Ammattilaisuran aloittaminen on iso askel. Isoin henkilökohtainen tavoite on kasvaa pelaajana ja oppia elämään koripalloammattilaisena, Nkamhoua toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Nkamhouan uusi seura Chemnitz ylsi viime kaudella Saksan Bundesliigassa semifinaaleihin. Se ansaitsi tulevalle kaudelle paikan FIBA:n Mestarien liigasta.

– Chemnitz on tosi hyvä joukkue ja organisaatio ja heillä on erinomainen valmentaja (Rodrigo Pastore). Koen suoraan yliopistosta tulevana parhaaksi päästä pelaamaan heti noin hyvään organisaatioon ja olosuhteisiin, Nkamhoua kommentoi.

Nkamhouan sopimus Chemnitzin kanssa sisältää NBA-pykälän.

– Mikäli Nkamhoua onnistuu saamaan itselleen tulevalle kaudelle sopimuksen NBA-joukkueen kanssa, hän on vapaa siirtymään takaisin Yhdysvaltoihin, liiton tiedotteessa kuvaillaan.

– Ei mennä asioiden edelle. Nyt keskitytään Susijengin kanssa olympiakarsintoihin ja katsotaan, mitä kesä tuo tullessaan, Nkamhoua sanoi NBA-pykälästä.

Susijengi kärsi tiistaina tappion olympiakarsinnoissa, kun se hävisi Bahamalle.

Lue myös:

    Uusimmat