Susijengin Nkamhoua joutuu jäämään pois EM-kisoista – "Pelaajalle ei jätetty mitään valinnan mahdollisuutta"

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi jakoi kunniaa Virolle:"Me ollaan siirrytty tähän viihdeteollisuuteen" 1:52
Päävalmentaja Lassi Tuovi kertasi voitokkaan Viron vierailun käänteet. Katseet kohdistuvat voimakkaasti jo ensi viikon EM-kisoja kohti.

Suomen koripallomaajoukkue joutuu ensi perjantaina käynnistyvässä EM-lopputurnauksessa tulemaan toimeen ilman Olivier Nkamhouaa. Kesän aikana maajoukkueen avainpelaajiin noussut Nkamhoua, 22, palaa Tennesseen yliopistoon, jossa on alkamassa hänen viimeinen yliopistokautensa.

–  Se on ollut koko kesän kysymysmerkki. Olen käynyt keskusteluja valmentajien kanssa täällä ja collegessa. Se mitä tapahtui, oli että minun piti valita, mikä on tällä hetkellä paras päätös itselleni. En voi tälläkään hetkellä sanoa, mikä on oikea valinta, Nkamhoua kertoi STT:lle.

Maajoukkueelle Nkamhouan poisjäänti on iso menetys. Hän oli aloitusviisikon pelaaja elokuun kahdessa MM-karsintaottelussa. Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann sysäsi vastuun tilanteesta Nkamhouaa suoremmin Tennesseelle, jonka päävalmentaja on Rick Barnes.

–  Näissä keskusteluissa pelaajalle ei jätetty mitään valinnan mahdollisuutta, Dettmann sanoi.

Nkamhouan viime kausi Tennesseessä katkesi kesken helmikuun alussa, kun hän joutui nilkkavamman takia leikkaukseen.

–  Oli tärkeää olla täällä koko kesä. Halusin edustaa maajoukkuetta, mutta olen ollut poissa yliopistojoukkueen luota. En ole ollut kentällä heidän kanssa helmikuun jälkeen. Nyt kun koulu alkaa ja viimeinen vuosi siellä, minun piti tehdä valinta. Toivottavasti pystyn pelaamaan hyvän kauden, Nkamhoua taustoitti.

Päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi Nkamhouan poisjäännin merkitystä lyhytsanaisesti. Suomi aloittaa EM-kisat perjantaina Prahassa ottelulla Israelia vastaan.

–  Se on mahdollisuus, Tuovi sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat