Avausvoitto rentoutti – Sasu Salinin haastattelu päättyi hilpeään hetkeen: "Sitten voi lähteä ehkä..."

Sasu Salin velmuili voittohaastattelun lopuksi – "Sit voi lähtee ehkä...en sano!" 2:18
Sasu Salin velmuili voittohaastattelun lopuksi – "Sit voi lähtee ehkä...en sano!".

Suomen miesten koripallomaajoukkue otti ensimmäisen voittonsa MM-kisojen neljännessä ottelussaan, kun Kap Verde kaatui sijoituslohkon ensimmäisessä ottelussa. Ottelun jälkeen Susijengin pelaajien olemuksesta huokui helpottuneisuus, mikä näkyi Sasu Salinin haastattelussa.

Voit katsoa Salinin leveään virneeseen päättyneen haastattelun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Takkuisesti MM-kisojen aiemmissa otteluissaan esiintynyt Susijengi heitti tulostaululle tylyt lukemat 100-77. Kolmen tappion jälkeen avausvoitto maistui makealta.

On ihan helpottunut ja tyytyväinen fiilis. Huomasi kopissa, että oli iloisempaa kaveria. Kaikki olivat mieli ylhäällä, joukkueen kapteeni Salin sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Salinin mukaan joukkue "juoksi kenttää tosi hyvin" Kape Verdeä vastaan. Susijengillä oli ottelussa lepoetu, kun Kap Verde pelasi viimeisen alkulohko-ottelunsa keskiviikkoiltana.

Otettiin vapaita heittoja, jaettiin palloa. Mun mielestä meillä oli aika paljon syöttöjä ja sellainen kaveriin luottaminen oli ihan eri tasolla. Ehkä yritin itsekin muutaman jakaa kavereille. Hyvää mieltä kaikille.

Päävalmentaja Lassi Tuovi näki Susijengin ketsuppipullon auenneen.

Kuitenkin turnauksen isoin juttu on ollut, että puolustuksessa on tullut huonoja hetkiä. Nyt oli alusta asti sellainen ilme, että vastustaja joutuu tekemään ison työn, että pääsee korin alle. Kyllä valmentaja tällaisen pelin jälkeen on tyytyväinen.

Suomen selkeä ykkönen ottelussa oli 34 pistettä heittänyt Lauri Markkanen. Pisteiden lisäksi Markkasen hyppysiin tarttui yhdeksän levypalloa.

Pääsin rytmiin paremmin, kroppa tuntui ylivoimaisesti parhaalta tänään. Pidettiin eilen vähän kevyempi päivä ja annettiin kropan palautua. Opittiin videoita katsomalla. Nostettiin joukkuehenkeä pitämällä vähän hauskaa treeneissä, Markkanen sanoi.

Voit katsoa Markkasen haastattelun alla olevalta videolta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Lauri Markkanen pistekunkkuna Susijengin isossa voitossa – "Pääsin rytmiin paremmin" 2:52
Lauri Markkanen pistekunkkuna Susijengin isossa voitossa – "Pääsin rytmiin paremmin".

Susijengi onnistui kasvattamaan piste-eroa Kap Verdeen vielä ottelun lopussa, mikä voi olla tärkeää, kun jatkolohkon loppusijoituksia jaetaan. Joukkueen tavoitteena on olympiakarsintapaikka, jonka saavuttaminen on Kap Verde -voiton jälkeen Susijengillä omissa käsissä.

– Pinnat merkitsee näissäkin. Painotettiin viimeiset 4–5 minuuttia, että ei anneta (piste-eron) valua 15 pisteeseen, vaan mieluummin mennään 25 pisteeseen, Salin sanoi.

Olisi muutaman voinut ottaa vielä, mutta saatiin se aika hyvin pidettyä.

Susijengin turnaus päättyy lauantaina, kun se kohtaa viimeisessä ottelussaan Venezuelan. Voitto ottelusta varmistaisi Suomelle paikan olympiakarsinnoissa.

Kaikki positiivinen energia tästä voitosta siihen. On se paljon hienompaa voittaa turnauksen viimeinen peli, niin sitten voi lähteä ehkä... En sano, mutta tiedät kyllä, Salin virnuili haastattelun päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat