Susijengi-luotsi avaa Lauri Markkasen tilannetta, suomalaistähden toivotun paluun edessä vielä esteitä – "Saisimme sopivan kilpailuedun"

Suomalainen koripallon supertähti Lauri Markkanen saatetaan nähdä jälleen Susijengin riveissä marraskuun EM-karsinnoissa, jos Kansainvälinen koripalloliitto FIBA ja NBA pääsevät sopuun yksityiskohdista.

Susijengin päävalmentaja Henrik Detmman nimesi maanantaina 25 pelaajan ehdokaslistansa marraskuun EM-karsintaotteluihin. Listalla oli myös NBA-tähti Lauri Markkasen nimi, mikä herätti heti suurta mielenkiintoa.

Markkasen pelaamisen tiellä on kuitenkin vielä useita esteitä. Koronaviruspandemian myötä NBA-kauden alku viivästyy, joten sarjan pelaajat voisivat käytännössä pelata maajoukkueissaan marraskuun karsintaotteluissa.

NBA ja FIBA neuvottelevat tällä hetkellä asiasta. Dettmann avasi käynnissä olevaa selvitysprosessia MTV Urheilulle.

– FIBA:lle ja NBA:lle tilanne on uusi, joten siellä ei ole koskaan pohdittu sellaista vaihtoehtoa, että pelaajat olisivat marraskuussa maajoukkueiden käytössä. Nyt niitä asioita setvitään, löytyykö yhteisymmärrystä, Dettmann kertoo MTV Urheilulle puhelimitse.

– Ensimmäinen asia on, että onko sopimuskumppaneita, ja onko sopimuskumppaneilla halu käydä keskusteluja keskenään siitä, että pelaajia vapautetaan. Sen jälkeen siirrytään vakuutuskysymyksiin ja miten ne asiat hoidetaan. Kun pelaajat ovat kesäisin olleet maajoukkueen käytössä, nämä asiat ovat olleet hoidossa. Tämä nykyhetken tilanne on uusi, kun ei tällaista ole aikaisemmin kohdattu, Dettmann jatkaa.

Suomi kohtaa marraskuun karsintaotteluissa Serbian ja Georgian. Jos NBA-pelaajat saavat osallistua karsintaotteluihin, ei Suomi ole suinkaan ainoa joukkue, joka saa kaipaamiansa vahvistuksia.

– Jos Markkanen ilmestyy tänne, niin tuohon ilmestyy liuta serbialaisia NBA-pelaajia myös. Jos jollakin tavalla pystyisimme keplottelemaan niin, että Suomi saa NBA-pelaajansa ja muut eivät, sehän olisi oikein ideaalitilanne. Georgiallahan ei ole NBA-pelaajia, joten saisimme Markkasen myötä sopivan kilpailuedun, Dettmann sanoo.

Dettmann kertoo, että Markkasen paluu olisi hienoa niin Suomelle kuin Markkaselle itselleenkin.

– Ennen kaikkea se olisi Laurille hieno asia. Lauri haluaa hirveästi pelata ja tulla omiensa eteen. Hänellä on vahva palo pelata.

Susijengin ehdokaslistalta löytyy myös Petteri Koponen. Dettmannin mukaan Koposen pelaamiselle ei ole tällä hetkellä mitään esteitä.

– Petterilläkin on pelihaluja, ja eiköhän Petteri pelaa. Ei tässä ole siihen mitään estettä, ellei hän nyt seuraavien viikkojen aikana päätyisi johonkin Euroliiga-seuraan, mikä asettaa niitä esteitä. Tällä hetkellä ei ole sellaisia esteitä, etteikö hän voisi pelata, Dettmann sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja