Susi tappoi mediapersoona Iida Ketolan lampaan: "Piha olikin täynnä vieraita ihmisiä ja poliiseja"

Iida Ketola omistaa 20 lemmikkieläintä – kertoo, miten hänen oli mahdollista lähteä Viidakon tähdet -kuvauksiin 1:45
IIda Ketola kertoi, miten hänen oli mahdollista lähteä 20 lemmikin omistajana Viidan tähtöset -kuvauksiin vuonna 2023.

Mediapersoona ja kampaaja Iida Ketola kertoi Instagramissa menettäneensä lampaansa traagisesti. 

Mediapersoona ja kampaaja Iida Ketola kertoi 26. kesäkuuta Instagramissa, että yksi hänen lampaistaan, Valdemar nimeltään, on joutunut suden tappamaksi. Tapahtuneesta on kulunut jo viikkoja, mutta Ketolan on ollut vaikeaa puhua asiasta edes kaikille lähipiirissään.

Ketola kirjoitti, että Valdemar oli hänelle valtavan rakas ja joka kerta, kun hän itkee ikäväänsä lemmikkiään kohtaan, niin itkuun sekoittuu myös naurua. 

– Koska, no, hän oli persoona. Valdemar jätti elämääni niin valtavan aukon, että ensimmäiset viikot huomasin seisovani toimettomana miettien, mitä teen kaikella tällä ajalla, kun en korjaa Valdemarin rikkomia juttuja, siivoa hänen aiheuttamia sotkuja, parantele aitaa, kun Palle on taas keksinyt uuden tavan päästä omatoimikävelylleen. Valdemarin ohjelmatoimiston lista oli aina loputon, ja jos hetken kaikki oli tehty, pystyi luottamaan, että kohta mennään taas, Ketola kirjoitti lemmikkinsä luonteesta. 

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Ketola kuvaili, että luonteensa takia Valdemar oli varmasti rakkain, mutta myös raskain. 

– Valdemar eli isosti ja lähti sankarina. Pelasti tytöt, sai itse hampaat kaulaan, Ketola kirjoitti. 

Ketola kertoi, että eräänä aamuna hänen puolisonsa oli lähtenyt aikaisin reissuun. Heillä on tapana, että se kumpi herää aiemmin, päästää myös lampaat tallista ulos. Ketolan oli tarkoitus vain vilkaista ikkunasta ulos, mutta näky sai hänet lähtemään pihalle.

– Lampaiden sijaan piha olikin täynnä vieraita ihmisiä ja poliiseja. Menin alas kysyäkseni, mitä täällä tapahtuu, Ketola kirjoitti. 

Mies petoyhdistyksen liiveissä kertoi hänelle, että pihalla on käynyt susi. Ketola kirjoitti menneensä shokkiin, vetäneensä kotinsa oven kiinni ja soittaneensa puolisolleen Jannelle. Puhelusta hän ei muista muuta kuin Jannen muistutuksen rauhoittavista lääkkeistä. 

Myöhemmin Ketola meni ulos ja eräs mies tuli halaamaan häntä kertoen, ettei tapahtunut ollut hänen vikansa. Ketola siirsi muut neljä lammasta talliin turvaan, ja kävi sitten hyvästelemässä Valdemarin. 

– Silitin Valdemarin päätä poliisien ympäröimänä ja kiitin monta kertaa, että suojeli tyttöjä, pelasti heidän henkensä, Ketola kirjoitti koskettavasti. 

Hän kertoi tapahtuneen jälkeen jossitelleensa ja tunteneensa epäonnistumista, koska lupasi lampailleen, että antaa heille arvokkaan elämän. 

– Sitten käy näin. Elämä ei päättynytkään teurastukseen, vaan väkivaltaiseen hyökkäykseen. Mutta ennen sitä meillä oli elämän arvoista elämää, Ketola päätti kirjoituksensa.

Ketola on tuttu esimerkiksi Viidakon tähtöset-ohjelmasta. Hän oli aiemmin naimisissa ex-radiojuontaja Renne Korppilan kanssa, mutta pari erosi keväällä 2021.

Lue myös:

    Uusimmat